Igazságvadász

Igazságvadász címmel videosorozatot indított az Együtt-PM – jelentette be Barabás Richárd, a szövetség politikusa vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

    

Barabás Richárd (b2) és Simándi Szelim (b3), az Együtt-PM szövetség politikusai sajtótájékoztatót tartanak Igazi belvárosi tanya címmel az V. kerületi önkormányzat épülete előtt 2013. november 16-án. MTI Fotó: Honéczy Barnabás

Barabás Richárd (b2) és Simándi Szelim (b3), az Együtt-PM szövetség politikusai sajtótájékoztatót tartanak Igazi belvárosi tanya címmel az V. kerületi önkormányzat épülete előtt 2013. november 16-án.
MTI Fotó: Honéczy Barnabás

Közlése szerint filmjeikkel “lerántják a leplet az Orbán-Simicska birodalom hazugságairól”, és tényekkel alátámasztva mutatják be, mi a valóság. A múlt héten indított sorozat első részében az oktatásban kialakult káosszal foglalkoztak, míg a most vasárnapi részben az elvándorlás a téma – mondta az ellenzéki politikus, hozzátéve: csak 2012-ben mintegy ötvenezren biztosan elmentek az országból “az Orbán-Simicska rendszer működése miatt”.     A választásokig minden területet érinteni fognak, hetente új témával jelentkeznek, szó lesz például az adórendszerről, a korrupcióról – közölte a politikus. A rövidfilmeket a szövetség honlapján és Facebook-oldalán is meg lehet tekinteni. A sorozat első részét mostanáig nagyjából 35 ezren nézték meg – mondta Barabás Richárd.     Az Együtt-PM politikusa a sajtótájékoztatón a TV2 Tények egyik 2010. februári adásából is levetített egy részletet, amelyben Orbán Viktor, akkor még miniszterelnök-jelöltként az egykulcsos adóval kapcsolatban arról beszélt: nem lehet egy kulcs, több kategória kell. Egy évvel később mégis bevezették az egykulcsos adót – mondta Barabás Richárd, aki szerint ezzel Európa egyik legigazságtalanabb szja-rendszere jött létre, mert az adózók 80 százaléka rosszabbul járt, a leggazdagabbaknak viszont egy év alatt akár egymillió forinttal is több maradhatott a zsebében.     Az új adórendszer “hatalmas”, összesen 444 milliárd forintos rést ütött a költségvetésen, amelyet különböző megszorításokkal, chips-adóval és egyéb illetékekkel próbálnak meg pótolni – hívta fel a figyelmet a politikus. A szövetség számításai szerint körülbelül ötvenezer munkahely szűnt meg az egykulcsos adó miatt – mondta Barabás Richárd, megjegyezve, legutóbb például a kormány egyik stratégiai partnere, a Jabil jelentett be 700 fős leépítést. Mégis azt látni, hogy tombol a kormány sikerpropagandája, “az Orbán-Simicska birodalom” hazugsága, az Együtt-PM viszont ki meri mondani az igazságot – mondta az ellenzéki politikus.

Forrás:MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*