Igazi rocker volt Pokorny Lia!

lia2Tiniként a rockzenéért rajongott Pokorny Lia: a színésznő gimnazista korában éjjel nappal a Pink Floyd zenekar dalait hallgatta. Mostanában azonban „mindenevő” lett, a fesztiválokon Quimbyre bulizik, ha szomorú, Diana Krall jelent számára vigaszt – a zene mindenhová elkíséri őt.

 

Pokorny Lia igazi zenerajongó, sokan nem is sejtik, hogy több hazai dal születésénél is szerepet kapott már.

Évek óta rajongva követem Szirtes Edina Mókus és Nagy János zenei csodáinak születését. Lélekvesztő című dalukban közreműködni nagy megtiszteltetés volt a számomra” – kezdte Lia. Hozzátette: ugyan nem hivatalosan, de Bereczki Zoltán Rádió című dalának születésében is volt egy kis szerepe. „Kicsit a sajátomnak is tekintem a Rádiót, nagyon sokat beszélgettem Bereczki Zolival miközben készítette a dalt. A szövegírásnál talán kicsit segítettem is neki, amikor alkotói nehézségekbe ütközött” – árulta el a színésznő, akinek rendkívül sokszínű a zenei ízlése, így Deezer listáján sokféle dal szerepel. Lia ha teheti, mindenütt zenét hallgat, nyáron pihenés közben ez az ami igazán kikapcsolja.

„Mindig fontos szerepet játszott a zene az életemben, ha van egy kis szabadidőm, vagy várok valakire, csak előkapom az okostelefonom és a Deezerről hallgatom a kedvenc dalaimat. Gimnazistaként a Pink Floydtól a Wish you were here-t, és tulajdonképpen a Fal összes dalát hallgattuk éjjel nappal, ez az album örökké a tracklistemen lesz. Rajongok a Quimbyért és Kiss Tibiért, több koncertjükön voltam már, legutóbb egy nagy fesztiválon buliztunk a barátaimmal a Legyen vörös című dalra, amely régi nagy kedvencem.” – A színésznő azonban nem csak a zúzós zenéket kedveli – „Diana Krallt nagyon szeretem, ha boldog vagyok, vagy szomorú, őt mindig jó hallgatni” – tette hozzá Pokorny Lia.

lia1