Igazi kincsekre lelt Pély Barna

pely_barnaGimis tanárnak állt Pély Barna: jó ideje az ország legnagyobb virtuális gimijében a szjger.hu-n video-gitártanfolyamot vezet, és minden héten megtanít egy-egy híres slágert a diákoknak. Barna az Origo kreatív csapatával közösen találta ki, hogy indítsák el a B the First! Kié a legjobb sulizenekar? online  tehetségkutatót, ahol Magyarország legjobb iskolai zenekarát keresik. A szervezők számára egy pillanatig sem volt kétséges, hogy csak Barna lehet a zsűri elnöke, hiszen ő és új zenekara, a B the First nagyon sokat segített a vetélkedő kidolgozásában. Pély Barna pedig páratlan lelkesedéssel csapott bele az ifjú tehetségek zsűrizésébe.

A zenész elárulta, több kedvence is van a mezőnyből, a jelentkezők közül sokan felnőtteket megszégyenítő profizmussal készülnek a június 3-i döntőre. Pély Barna azt sem tagadja, hogy igazi szívügyévé vált a B the First! Kié a legjobb sulizenekar? tehetségkutató.

A Megasztár óta többször zsűriztem már hasonló versenyeken, így több ezer jelöltet hallgattam már végig. Ez a tehetségkutató azonban más, mint a többi, itt a jelentkezők aktív rajongóbázist építenek már a válogatók alatt a szjger.hu oldalon. A versenyen a fiatalok megismerik azt, ami szerintem az egyik legfontosabb dolog ebben a szakmában: az élő zene varázsát, a zene természetét” – mondta el Barna, aki azt is hozzátette, hogy a rendezők komoly elvárásokat támasztottak a jelentkező csapatokkal szemben. A verseny nyertese ugyanis lehetőséget kap arra, hogy hazánk legnagyobb sztárjai mellett lépjen színpadra a Budapest Sportarénában, az idei VIVA Comet-en és a VOLT Fesztiválon is.

Pély Barna szerint az együttesek készen állnak a nagy megmérettetésre. „Azt gondolom, a legfontosabb, hogy a jelöltek élvezzék a zenélést. Persze nekem is van több kedvencem, de természetesen nem árulhatom el, hogy kik azok. 5-6 olyan csapat van, akik felnőtteket meghazudtoló tehetségek, a verseny végén azonban csak egy győzhet”– mondta el Barna.

A győztes banda a fellépéseken túl Pély Barnával közösen készítheti el első dalát, amelyhez Magyarország legnagyobb virtuális „gimnáziuma”, a szjger.hu csapata profi videoklipet is forgat. Barna azonban nem szeretne találgatni, hogy ki lesz az az egy csapat. „Nehéz megmondani előre, hogy ki lesz a legszimpatikusabb a közönségnek. Ezt rengeteg dolog befolyásolhatja: a zene, a banda által felépített szöveg és érzésvilág. Nagyon izgatott vagyok, hogy ki lesz a nyertes, és nagyon várom a közös munkát” – tette hozzá a zenész

A június 3-i döntőn a Pesti Magyar Színházban Barna mellett a zsűri asztalánál helyet foglal majd Iszak Eszti, a VIVA TV műsorvezetője és Hegyi Roli, rádiós műsorvezető és Katz Dávid, a „celebszomorító” videoriporter. A látványos show-n a döntős csapatok mellett olyan sztárfellépők is színpadra lépnek, mint a ByTheWay, az Ivan & The Parazol, a Szabyest és a verseny névadója, a B the First. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött (regisztráció: info@szjger.hu).