Ifjabb Tóth Imre: „Igenis elérhető a Superpole”

Folyamatosan gyorsul a BMW Racing Team Toth mindkét pilótája, ami bíztató a hétvégi, Sepangban rendezendő Superbike vb-futamon

Immár a hatodik versenyhétvégéjén vesz részt a BMW Racing Team Toth a Superbike világbajnokság csúcskategóriájában. A magyar csapat mindkét pilótája – ifjabb Tóth Imre és Sebestyén Péter – kitett magáért a pénteki két edzésen: folyamatosan gyorsultak, és amíg Peti eddig simán megfutotta a vasárnapi induláshoz szükséges limitidőt, addig Imi esetében jó esély mutatkozik arra, hogy először bekerüljön a Superpole mezőnyébe.

A hatodik futamát teljesíti a BMW Racing Team Toth két magyar versenyzője a Superbike-világbajnokság csúcskategóriájában. Az eddigi teljesítményüket látva bizakodóak a gárda tagjai, ugyanis az sem elképzelhetetlen, hogy az újonc csapat ifjabb Tóth Imre révén – idén először – bekerül a Superpole mezőnyébe.

A 29 éves motoros már versenyzett a maláj pályán – 2009-ben a gyorsasági motoros-vb 250-es kategóriájában –, így az ismerkedés helyett azonnal a motor minél jobb beállításaival törődhetett. Ennek meg is lett az eredménye, és a hatalmas hőségben az idény során most került a legközelebb, 3,25 másodpercre az élen állóhoz. Imi folyamatosan gyorsult – az első edzéshez képest, ahol 20. lett, több mint egy másodpercet – így minden esélye megvan arra, hogy végre beverekedje magát a Superpole mezőnyébe.

Úgy érzem, végre olyan teljesítményt nyújtottam a pénteki edzéseken, ami elvárható tőlem. Megszűnt a váltógondom, de természetesen van még mit javítanunk a motor beállításain. A futómű jónak tűnik, és ha folytatni tudom ezt a gyorsulási folyamatot, akkor a csúcskategóriában való versenyzésemben első alkalommal bekerülhetek a Superpole mezőnyébe. Délután hatalmas meleg volt a pályán, ami alaposan megnehezítette a dolgunkat, ám a mindent eldöntő holnapi, harmadik edzés szerencsére kora délelőtt lesz, így igenis elérhető a számomra a Superpole” – jelentette ki Imi, aki jelenleg a 22. helyen várja a folytatást.

Az eddig nagyon kevés ezres tapasztalattal rendelkező Sebestyén Péter kifejezetten élvezte a tréningeket, ugyanis a pálya vonalvezetése sokkal jobban feküdt az új motorozási stílusához, mint a korábbi ringek. Akárcsak a csapattársa, ő is folyamatosan gyorsult, és a délelőtti eredményéhez képest másfél másodpercet faragott le a legjobb köridejéből. Ráadásul gond nélkül megfutotta a vasárnapi indulásához szükséges limitidőt, ami bíztató a teljesítményére nézve.