Időmérő futamok papírforma szerint a Pannónia-ringen

A hétvégén úgy tűnik kánikulában versenyez a Pannónia-ringen az MNASZ Hankook Autós Gyorsasági Országos Bajnokság mezőnye. A csütörtöki és péntek reggeli eső után felszáradt a pálya ahol az időmérő edzések már teljesen száraz aszfalton zajlódtak és többnyire minden kategóriában a papírforma eredményt hozták.

A Forma autók kategóriájában egy Formula BMW-vel eddig Magyar János volt a hétvégén a leggyorsabb, aki mögé Pödör Balázs és Fekete Zoltán sorakozik fel a rajtrácsra. Őket Rónai Tamással az élen követi a Formula Renault Kupa mezőnye.

A WATZ Túraautó Bajnokság mezőnyében a hétvégére Lekeny György szolgált egy komoly technikai meglepetéssel, ugyanis csatasorba állított egy vadonat új Renault RS-01-est, mely típus az idei évtől a WSR sorozat legerősebb kategóriája a karosszériás autók között. Az új seprő jól seper elven Lekeny György óriási előnnyel meg is szerezte vele a pole pozíciót. Mögötte két Porsche-ban Lekeny Márk és Bódis Kálmán rajtol majd az első futamon.

A márkakupáknál a Lotus Eastern Cup Europe mezőnyében a bajnokságot vezető Vizin Tamás volt a leggyorsabb.

A Swit Cup Europe kissé megcsappant mezőnyében a bajnoki tabella élén álló Bernula Istváné lett a pole pozíció az első futamra. Mögötte Balogh Bence és az előző ausztriai futamon egy nagyon látványos, de szerencsére sérülés nélkül megúszott bukfencet bemutató Keszthelyi Vivien jelenleg a mezőny egyetlen hölgytagja ként.

Az RCM Suzuki Kupa Nagy Dániel vághat neki az első helyről a hétvége első versenyének. Míg a második helyről a korábban az ETCC-ben is szerencsét próbáló Nagy Norbert indulhat, a korábbi bajnok Tim Gábor előtt.