Idén már harmadszor – Vállvetve Apával program;a Férfiak Klubja apák napi kezdeményezése

A Férfiak Klubja apák napi, Vállvetve Apával sikerhagyománya idén egy rendhagyó, humorosabb, játékosabb formát ölt a helyzetre való tekintettel. Az üzenete, célja viszont a régi maradt: az apa-gyerek kötődés elmélyítését segítik. A független társadalmi szervezet két évvel ezelőtt indította útjára kezdeményezését, miszerint minden évben az Apák napját követő hétfő (ami 2020-ban június 22-e), az apa-gyerek kapcsolat megszilárdításának napja legyen. Cél, hogy minőségi időt tölthessen együtt az apa a gyerekével a megszokottól eltérő módon, beavattassa “titkos” életébe, az édesapa munkahelyén! Mivel ebben az évben a gyermekeket nem vihetik be magukkal, hogy megmutassák személyesen, mivel is foglalkoznak, ezért a Férfiak Klubja online fotópályázatot hirdetett. Nyerni is lehet olyan képek beküldésével, amelyiken apa és gyermekei egy jellemző vagy vicces munkahelyi helyzetet utánoznak, és örökítenek meg – otthon, vállvetve apával. Így egészen június 22-ig tartanak az apanapok, hiszen igenis szükség van az apák, férfiak megbecsülésére, középpontba állítására is. A játék és fotópályázat a szervezet honlapján és Facebook oldalán érhető el, és a munka-magánélet egyensúly mellett felhívja a figyelmet a munkahelyek megtartásának fontosságára. 

unnamed

Néhány éve már Magyarországon is az ünnepnapok sorába emelkedett az Apák napja. Mára még csak kevesen ismerik, arra pedig végképp nincs kialakult szokás, hogy miként is ünnepeljük. A Bedő Imre által alapított szervezet hívta életre ezt a nem mindennapi programot, a Vállvetve Apával napot. Az elmúlt két évben ez óriási siker volt, számtalan céget, többezer apát ért el, rengetegen csatlakoztak a kezdeményezéshez. Nem csoda, hisz örök élményt és különleges kapcsolódási lehetőséget jelent a férfiak számára, ha megmutathatják gyermekeiknek a munkahelyüket, és azt, hogy mivel foglalkoznak a nap nagyobbik részében.

Nyilvánvaló, hogy az idei év más. Más, mert a munkahelyek most nem, vagy nem ugyanúgy működnek, mert a családok és munkahelyek közötti viszony jelentősen átalakult, és mert a szülő-gyermek kapcsolat az iskolák, óvodák bezárása miatt új dimenzióba lépett. De az Apák napja akkor is fontos mérföldkő az év során, és a Férfiak Klubja szeretné, ha ez idén is kellő figyelmet kapna. Különösen most, hiszen e mindannyiunk számára furcsa világban is fontos, hogy a gyermekek lássák: apjuk felelősségteljesen, magabiztosan teszi a dolgát, dönt, végez, elintéz, miközben a cselekedeteivel mutat példát.

Mivel idén arra nincs lehetőség, hogy a gyermekeket bevigyék a munkahelyekre, a szervezet arra gondolt, legyen egy kicsit egyedi és humoros az ünnep! Ezért online fotópályázatot és nyereményjátékot hirdettek, így egészen június 22-ig tartanak az apanapok!

Nyereményjáték
A Férfiak Klubja Facebook-oldalán olvasható a Vállvetve Apával 2020 nyereményjáték részletei, mely játék 2020 május 22., 12 órától június 22., 12 óráig tart, és amelynek a fődíja egy 2 éjszakás családi szobás (legfeljebb 3 gyermekkel) hosszú hétvége reggelivel a hegykői Tornácos házban. További nyeremények, amelyekkel a kisorsolt nyerteseket jutalmazzák: egy-egy példány Bedő Imre Férfienergia és A megbízható férfi című bestsellereiből, valamint a Férfiak Klubja gondozásában megjelent Ma Apa főz egy-egy kiadványa. Az Ilcsi Beautifying Herbs Hungary – Since 1958 jóvoltából minden nyertes kap továbbá egy-egy férfi kozmetikai csomagot.

 

További információ: https://bit.ly/Nyeremenyjatek_Vallvetve_apaval_2020