Idén is nagy sikert aratott a MINI támogatását élvező Gere Jazz fesztivál

Az idén a funky világába kalauzoló Gere Jazz fesztiválon a hazai jazz szcéna több kiválósága mellett az acid jazz egyesült királysági csodájának tartott Vanessa Haynes és a legdögösebb funkszenzációként aposztrofált PB Underground énekes-ütőhangszerese, Dan Pearce is fellépett. A korábbi évekhez hasonlóan a vendégek kényelmes utazásáról a MINI gondoskodott.

P90356907-big-orig

A legdélebben fekvő hazai szőlőültetvények közé szervezett kétnapos VIII. Gere Jazz több mint 700 vendége idén nyáron a dzsessz egyik legvidámabb és legfesztelenebb irányzatában, a funky-ban merülhetett el. A villányi Gere Attila Pincészet borai, a gasztronómiai élvezetek és a szenvedélyes dzsessz ötvözéséből született rendezvényen a korábbi évekhez hasonlóan idén is a MINI biztosított exkluzív kényelmi szolgáltatásokat a látogatóknak.

Az elmúlt években különféle nemzetek zenéje és konyhája együttesen adták a fesztivál tematikáját, az idei év programjának kialakításában viszont maga a dzsessz volt a meghatározó tényező. Az igazi nyári funky-életérzés visszaköszönt a villányi kerti parti hangulatában, ahol a Gere-borok és a gasztronómiai finomságok mellett az új arculatot kapott Gere Frici és a belőle készülő Frici Spritz koktélok biztosították a pezsgést.

A Gere Jazz első előadója a Malek Andi Soulistic volt, a sokoldalú énekesnő Villányban a funky klasszikus darabjait adta elő új értelmezésében. A ráhangolódás után a Garami Funky Staff zenélt Veres Mónika „Nika” és Bebe közreműködésével, majd az ismert rádiós műsorvezető, Garami Gábor régi nagy álmát váltotta valóra: a ’70-es, ’80-as és ’90-es évek ismert funky, diszkó- és soulslágereit idézte meg a vendégeket egy vidám házibuliba szólítva.

Szombaton áRON (azaz Romhányi Áron) & Szakonyi Milán duója kezdett, akik többféle zenei hátterüknek köszönhetően izgalmasan ötvözik a dzsesszt, a blues-t és a funkyt. Utánuk lépett fel a smooth jazz hazai nagyköveteként ismert szaxofonos, Zolbert.

A Random Trip lényege a spontaneitás; a hagyományaihoz hűen ezúttal is egyedi felállásban zenélő produkcióban az élvonalbeli magyar zenészeket két nemzetközi sztárfellépő is erősítette: az acid jazz egyesült királysági csodájának tartott Incognito együttes ünnepelt énekesnője, Vanessa Haynes, valamint az ugyancsak szigetországi, a legdögösebb funkszenzációként aposztrofált PB Underground énekes-ütőhangszerese, Dan Pearce.

„A fesztivál ideje alatt a MINI a Gere Jazz kiemelt támogatójaként exkluzív shuttle szolgáltatást kínált a vendégeknek. Az 5 db MINI Countryman és Clubman modellekből álló flottánkkal gondoskodtunk arról, hogy a vendégek gondtalanul és a lehető legnagyobb kényelemben utazhassanak a szálláshelyek és a Gere Birtok exkluzív kerti partija között. A folyamatosan pörgő MINI Drives You Home shuttle szolgáltatás mellett kiállítottuk a megújult MINI 3-ajtós MINI JCW, a Cabrio és a márka hatvanadik évfordulóját ünneplő Cooper S modelljeinket” – mondta el Németh Balázs, a BMW Group Magyarország márkavezetője az esemény kapcsán.