Idén hetedik alkalommal indul útjára a Mozdulj! Közhasznú Egyesület hagyományőrző programja a Balaton körül

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület hagyományőrző programja a Balaton körüli tandemkerékpáros túra látássérültnek, mely idén már 7. alkalommal kerül megrendezésre 2017. augusztus 15-20. között. A túra egy nagyszabású figyelemfelkeltő kampány része, melyhez évről-évre olyan hírességek is csatlakoznak, akiknek fontos az esélyegyenlőség kérdése.

Dóka Attila Fotó: Juhász Melinda

Dóka Attila
Fotó: Juhász Melinda

22 tandem, 40 bringás és segítő motorosok.
Látássérült és vak kerékpárosok tandemtúráját ebben az évben jótékony motororsok segítik.
A program fővédnöke Horváth Lajos “Laller”, Dakar motorversenyző, akinek segítségével a túra egyes szakaszait jótékony motororsok fogják az út biztosítását segíteni.
Az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján hazai hírességeink Szűcs Gabi, Gájer Bálint,Könyves Tamás (Tommyboy), Dopeman, Dóka Attila (a balatoni flash mob indító zenéjének szerzője), Hajnal János (a Barátok közt szereplője) és Tóth Tamás, paralimpikon úszó  gyakorlott „sofőrök” segítségével tandemkerékpárokra ültek, hogy ők is megtapasztalhassák, – akár bekötött szemmel- milyen, amikor másokra vannak utalva.
A kerékpáros esemény nem csak sportértéket hordoz magában, a szervezők tervei szerint figyelemfelkeltésként  szolgál, hogy felébresszék környezetünk figyelmét arra, milyen fontos mások segítése, és ráébresszék embertársaikat, hogy a fogyatékossággal élők is képesek olyan teljesítményekre, melyek az egészséges emberek számára is kihívást jelentenek.
Fotó: Juhász Melinda