Hűtőház csőrendszerébe préselődött kutyát mentettek vasárnap a fővárosban

 

Egy hűtőház csőrendszerébe préselődött kutyát mentettek ki fogságából a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat (PMKMSZ) munkatársai a Fővárosi Csatornázási Művek közreműködésével vasárnap Budapesten – tájékoztatta a szolgálat vezetője az MTI-t.

    A Zoé névre hallgató, nagytestű francia pásztorkutyát, aki őrkutyaként teljesít szolgálatot a X. kerületi hűtőházban, 30 órás fogság után sikerült kiszabadítani a 40 méteres csőből – közölte Balázs László.
    Mint elmondta, a bajba jutott állat a nyári hőség miatt úgy
gondolta, hogy a hűtőház csőrendszere a legmegfelelőbb hely az enyhülésre és csaknem 60 centiméteres marmagassága ellenére bepréselte magát a 30 centiméter átmérőjű csőbe.
    Amikor rájött, hogy mégis szűk neki a hely, megpróbált kiszabadulni. Mivel “tolatni” nem tudott, előre préselte magát  olyannyira, hogy csaknem 40 méter hosszan jutott el a csőben. Egészen odáig, amíg egy másik, keresztben elhelyezkedő cső lezárta az útját.
    A gazdák először az Állatmentő Liga, majd a tűzoltók segítségét kérték, de a mentési próbálkozások nem jártak sikerrel. Ezt követően a PMKMSZ önkéntesei egy speciális kamera segítségével felderítették az állat helyzetét és nyilvánvalóvá vált, hogy csak “tolatva” lehet kiszabadítani Zoét.
    A mentéshez a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) segítségét kérték. Az FCSM munkatársai magas nyomással vizet fecskendeztek a kutya felé, akit ezzel arra kényszerítettek, hogy minden erejét és bátorságát összeszedve centiről centire tolasson ki a csőből.
    A két éves ebet megfigyelésre állatkórházba szállították, ám a tervek szerint az estét már a gazdáival töltheti Zoé – tette hozzá Balázs László.

Forrás:MTI