Húszezren látták az idei, 17. Szilveszter Rallye küzdelmeit

Minden rekord megdőlt az idei, 17. Szilveszter Rallye-n. A december 27-29 közötti évbúcsúztató versenyen összesen 280-an (!) álltak rajthoz – ebből tizenöt lesz az előfutók száma –, 45 hölgy volt ott az indulók között, sosem vett még részt 97 Lada az óévbúcsúztató viadalon. Mindennek tetejében nézőcsúcs is született: a keddi napon az első adatok alapján húszezren voltak a Hungaroringen. A Szilveszter Rallye-t végül a Kazár Miklós, Ferencz Ramón kettős nyerte, megelőzve az idei Európa-bajnok Botka Dávid, Szeles Péter párost, míg a harmadik helyen Jozef Béres Jr., Répás Zoltán végzett.

Vélhetően mindenki, aki élt és mozgott, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az a Hungaroringen búcsúztatta az Óévet, ahol 17. alkalommal rendezték meg a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t. Az idei viadalon minden eddigi rekord megdőlt, köztük az eddigi nézőcsúcs, ami azok után senkit sem lepett meg, hogy kedd reggel már megtelt mindkét parkoló a Hungaroring körül.

„Összesen 280 induló volt, ami abszolút rekord a verseny történetében, és sosem volt még ilyen nagyszámú előfutónk, hiszen most tizenöten álltak rajthoz. Külön öröm volt számunkra, hogy idén 45 hölgy indult a viadalon, ami hihetetlen csúcs a tavalyi 26-os rekordot követően. Szintén történelmi adat, hogy 97 Lada volt a mezőnyben, amire eddig még nem volt példa, ráadásul az első adatok alapján a nézőcsúcs is a múlté, hiszen húszezren voltak kinn a Hungaroringen a keddi napon” – jelentette ki Füredi András.

Maga a versenyen a Kazár Miklós, Ferencz Ramón duó végig vezetve győzött – megnyerték az első négy szakaszt – és a végén már csak arra vigyáztak, hogy az a kiautózott előnyük elég legyen a sikerhez. A második helyen az idei Európa-bajnok páros, Botka Dávid és Szeles Péter végzett, míg harmadikként a Jozef Béres Jr., Répás Zoltán kettős zárta a 17. Szilveszter Rallye-t.

„Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernem ezt a remek, nagy hagyományokkal bíró versenyt. Végig remekül ment az autó, semmilyen technikai gond nem hátráltatott minket. Miután az első négy gyorsaságit megnyertem, a három utolsóban csak arra törekedtem, hogy megtartsam az előnyömet. Sikerült, így jól zártam ezt az évet” – jelentette ki az immár háromszoros győztes, Kazár Miklós.

A kategóriánkénti végeredményt mindenki megtalálhatja a www.chronomoto.hu oldalon.