Hőségriadó!

Ha a külső hőmérséklet tartósan 30 0C felett van, akkor a versenyautókban 50-60 fok is lehet. Az ellenfelek mellett ilyen, a szaunához hasonló meleggel is meg kellett küzdenie az MR Racing versenyzőinek a bajnokság ötödik futamán, a kilencedik Székesfehérvár Rallye-n.

 

Osváth Péter új navigátorral, Tóth Zsolttal teljesítette a Székesfehérvár Rallye-t. Osi meg volt elégedve az új mitfahrerével, de még össze kell csiszolódniuk, hogy igazán gördülékenyen tudjanak együttműködni a Mitsubishiben.

„Előbb-utóbb meg lesz a közös hang, folyamatosan próbáltunk alkalmazkodni egymáshoz és nagyon élveztük a közös autózást. Ami nehézséget okozott, hogy én más kifejezéseket használok, mint amiket Zsolti korábban alkalmazott. Például amire én azt írom, hogy lassú, az nála szigorú, vagy egy kanyarban, ami nálam a végén benntart, azt ő úgy mondja, hogy a végét elrontod. Ilyen és ehhez hasonló apróságok vannak, amik akkor változnak automatizmussá, ha sokat ülünk egymás mellett versenykörülmények között.”

A második kört követően a harmadik helyen állt a 3-as kategóriában a Mitsubishis duó, mindössze 0.3 másodperc hátránnyal Maticsékhoz képest.

„Jó versenyt futottunk, megpróbáltuk megszerezni az ezüstöt, de az utolsó körben, a7-es gyorson megpördültünk, ami rányomta a bélyegét a további teljesítményünkre. Talán a hátsó futóművet is megütöttük egy kicsit és a forgás után már nem tudtunk olyan jó időket autózni, mint amit szerettünk volna. Végül harmadikak lettünk, úgy, hogy kaptunk 10 másodperc büntetést még a verseny elején, szóval nincs okunk keseregni, ilyen a rallye. Célba értünk, ami sokakról ez nem mondható el.”

Pályaversenyzős hasonlattal élve, két második helyezés után, az ORC ötödik futamán újra győztesként inthették le a célban Gyarmati Arielt és navigátorát, Kocsis Györgyöt. A siófoki pilóta a futamgyőzelem ellenére azt sajnálta kicsit, hogy a kijavított beállításokkal nem tudta összemérni az erejét legnagyobb riválisával, Hevesi Istvánnal.

„Elég rossz futómű beállításokkal kezdtünk, nagyon instabil volt a Mitsubishi, így nem tudtunk úgy autózni, ahogy szerettünk volna. A második körre állítottunk a hátsó futóművön és sokkal jobb lett az autó a tempós kanyarokban, betapadt és jobban rá tudtam engedni, úsztatni a kanyarokra. Ezáltal sokat gyorsultunk. A második szervizben az első futóművet hozzá igazítottuk a hátsóhoz és így még egy fokkal könnyebben vezethetővé vált a Lancer. A negyedik szakasztól, Hevesi Pistiék kiesése után, már nem volt akkora a tétje a versenynek, viszonylag stabil fölénnyel vezettünk, épp ezért foglalkoztunk az autó futóművével, hogy éles körülmények között tudjuk kipróbálni és tesztelni az új beállításokat.”

 MR_Szekesfehervar_Rallye_2016_178

Kovács Antal és Istovics Gergely Osváthék mögött az abszolút 13. helyet kaparintotta meg Székesfehérváron. Az R5-ös Fiesta remekül működött az egész hétvége folyamán és ezúttal csak a Ford legénységén múlott, hogy nem végeztek előkelőbb pozícióban. Az első szakaszon egy rövid ideig még az egyik árkot is meglátogatta a kaposvári páros, de szerencsére az autó nem sérült meg és folytatni tudták a versenyt, amit ezután mindenféle fennakadás nélkül teljesítettek.

 

Maricsek Miklós és Magyar Gábor az abszolút 16. helyen végzett a fejér megyei futamon az R4-es Mitsubishi Lancerrel. A rutinos kettős a rossz gumiválasztás miatt zsákolt be komoly hátrányt a verseny kezdeti szakaszában.

„Sajnos a hosszú tesztek nem látszottak meg a teljesítményünkön az első körben. A gumizást toltuk el nagyon, a kemény abroncsoknak szavaztunk bizalmat, ami rossz döntés volt. A második körben már a közepes keverékű Hankookokat használtuk és a csákberényi szakaszon rögtön javítottunk magunkhoz képest 20 másodpercet. A rövid gyorsokon egyébként már meglátszott a sok munka, amit a teszteken elvégeztünk, ott érzésre magabiztosabban autóztam, mint korábbi futamokon. Csákberény is tetszett, de ez a gyors teljesen új volt számomra, csak bizonyos részein mentem korábban, talán még 2001-ben, a Peugeot-val. Igazi rallye pálya, a most szerzett tapasztalatokat pedig jövőre biztosan hasznosítani tudjuk majd. Abszolútban 16.-ak lettünk, a meleget is jól viseltük, úgyhogy dolgozunk tovább és Kassán újra megpróbáljuk felvenni a versenyt a többiekkel.”

A beugró navigátorral, Nánai Tamással versenyző Pethő István az abszolút 13. és a 12-es kategória 5. helyén zárta a másodosztály küzdelmeit Székesfehérváron.

 

„Összességében jól meg tudtuk oldani a pályafelírást, de még ott is van mit csiszolnunk. Az első kör egy kicsit visszafogott lett, viszont magunkhoz és a többiekhez képest is tudtunk gyorsulni a második körre. Ezt kellene kiküszöbölni a következő versenyeken, hogy a futamok elején is húzósan tudjunk menni, ne csak a végén. Volt egy-két neccesebb szituáció, de az beállítási problémákból adódott, ezt a következő versenyre kiküszöböltük. Az oroszlányi és a nagyvelegi gyors nagyon tetszett, és a Csákberény, az a 21 km, egy igazi rallye pálya. Az ilyen hosszú szakaszokat jobban össze kell még raknom fejben, mert ott elég sok időt veszítettünk.”