Horvátországi csapatépítő

Maricsek Miklós a betegsége miatt kénytelen volt kihagyni a szezonzáró Eger Rallye-t így most a váci pilóta a szokottnál is nagyobb lelkesedéssel várja a hétvégi Santa Domenica Rally Showt. A Mitsubishis versenyző 2014-után tér vissza a horvátországi óévbúcsúztató futamra, ahol 10 db R5-ös autóval és egy WRC-vel kell felvennie a küzdelmet.

 MR_51Mecsek_Rallye_2017_073

A Maricsek – Bán duó hat hetes kihagyást követően ül ismét versenyautóba, így adódik a kérdés, hogy a számukra kimaradt ORC szezonzárót pótolják-e a horvátországi murva futammal?

 

„Nem mondanám, hogy Eger helyett, de egy kivalló teszt lesz a Mikulás Rallye-ra, az biztos. Egy kicsit csapatösszetartásnak is gondoljuk ezt a hétvégét, mert pénteken már utazunk Horvátországba, hiszen ott hagyomány, hogy van egy kellemes Rallye Party a rajtceremóniát követően. Természetesen visszafogjuk magunkat, mert szombaton már tréningezünk és indulunk a Shake Down-on is. A lényeg, a lényeg: egy csapatösszetartásnak gondoljuk ezt a futamot, hiszen Szvatek Zsolti és Lukács Zolika is megy a Replika WRC-vel, úgyhogy egy kellemes hétvégének nézünk elébe.”

„Én úgy fogalmaznék, hogy a Santa Domaneica Rally Show egy csapatbajnokság is egyben, mert az MR Racing szerelői házon belül megmérkőzhetnek a főnökkel és a felolvasójával.” Jegyzi meg nevetve Viktor, majd újra Miki veszi át a szót.

 MR_51Mecsek_Rallye_2017_113

„Szakmailag is fontos, hogy a Mikulás Rallye előtt újra autóba üljünk, mert nem tudtunk elindulni Egerben, hisz lebetegedtem, épp ezért már nagyon bizsereg a talpam, rettenetesen be vagyok sózva. Egy szó, mint száz, várom a péntek delet, hogy útnak induljunk Horvátországba! Ráadásul a szervezők is kitesznek magukért, ez a verseny tényleg igazán megérdemli a Show nevet, hiszen minden évben nagyon precízen és pontosan, jól összerakják a futamot. Reméljük, hogy az időjárás nem szól közbe, bár ilyenkor ott mindig esik az eső, de ettől függetlenül csak jókat tudok mondani a versenyről.”

Nem csak maga a rendezvény, de a mezőny is nagyon „rendben van” a Santa Domenica Rally Shown-n. Az esélyekről és a csapat céljairól Bán Viktor gondolatai következnek.

 

„Mondhat bárki bármit, pénteken van egy buli, de utána egy elég komoly pályával nézünk szembe. Szinte mindig esik az eső ezért nagyon csúszósak, sarasak a gyorsaságik. Oké, hogy egy kavicsbányában jelölik ki a szakaszokat, de nehezek a pályák, ha igazán gyorsan akarsz menni rajtuk. Ahogy mondani szoktuk, támadni megyünk, harcolunk. Komoly a mezőny, sok R5-ös autó van, és megpróbálunk ezek közé befurakodni, mert a cél az, hogy ott menjünk az elejében. Egy verseny soha nem szól arról, hogy bulizunk és csak elmegyünk csúszkálni. Persze azt mondjuk, hogy buli verseny, de én a Top10-be várom magunkat, sőt akár az ötödik hely környéke sem elérhetetlen.”