Hollywoodi kasszasikerek a Universal Channel műsorán

Russel Crowe, Joaquin Phoenix, Uma Thurman, Lucy Liu, Brendan Fraser és Rachel Weisz is a Universal Channel csapatához igazol decemberben. Szombat esténként hollywoodi kasszasikerek szakítják ki az ünnepi hangulatból azt, aki egy kis kalandra vágyik, és a csatornára kapcsol.

Ötvenhat filmes díjat, köztük öt darab Oscart zsebeltek be a Gladiátor alkotói. A Russel Crowe főszereplésével készült, mára igazi filmtörténeti mérföldkőnek számító Ridley Scott mozival indul a Universal Channel decemberi filmes dömpingje. Maximus (Russel Crowe) ünnepelt hadvezér és a római uralkodó bizalmát is élvezi, aki halálos ágyán fia ellenében neki ajánlja fel a hatalmat. A Joaquin Phoenix által megformált Commodus azonban végül mégis apja örököseként trónra kerül és halálra ítéli Maximust. A hadvezér megmenekül, de rabszolga kereskedők kezére jut és gladiátorként tér vissza Róma városába bosszú-éhesen.

Ridley Scott után, december 21-én egy másik filmes legenda Quentin Tarnatino alkotása kerül képernyőre. A Kill Bill vitathatatlanul kultusz-filmmé vált, melynek főszerepét az író-rendező Uma Thurmnnak szánta. Elhatározása annyira komoly volt, hogy amikor megtudta, hogy a színésznő babát vár, elhalasztotta a forgatást, nem akart mást az elárult bérgyilkosnő szerepére. A Mennyasszony korábban egy világhírű bérgyilkos banda tagja volt, ám amikor feladta kegyetlen életét, hogy gyereket szüljön, társai lelőtték őt és még meg szem született babáját. A kómából felébredve bosszúhadjáratra indul.

A decemberi harmadik hollywoodi kasszasiker kevésbé drámai, ám hasonlóan kalandos kikapcsolódást ígér. Brendan Fraser főszereplésével egy egyiptomi főpap titkára derül fény. A múmia sikerét jól mutatja, hogy két további epizód és egy tv filmsorozat is készült. A történet szerint egy amerikai kalandor segítségét felajánlva Hamunaptra ősi városának felfedezésére indul. Az ásatás során a csapat mellett szintén az eltemetett kincsekhez érkező sírrablók felkeltenek egy egyiptomi főpapot, ami nem kevés bonyodalmat okoz.

Izgalmakból és világsztárokból nem lesz hiány, így érdemes szombat esténként a Universal Channel műsorát választani!

december 14., 21:00 – Gladiátor

december 21., 22:00 – Kill Bill

december 28., 21:00 – A múmia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*