Hodola Richárd új motort szeretne

Hazánk legjobb quadosa, Somfai Mátyás a lehető legjobb felkészülési versenynek tartja a 2013-as Romanian Baja-t a jövő évi Dakar előtt

Hodola Richárd: „Vennem kellett egy új motort, hogy indulhassak”

 A hétvégén, június 13. és 16-a között rendezendő Romanian Baja-n legjobb terepmotorosaink is rajthoz állnak, hogy a nagyon erős mezőnyben bebizonyítsák, nemzetközi viszonylatban is képesek a legjobbakkal felvenni a versenyt. A 2014-es Dakaron induló quados, Somfai Mátyás a lehető legjobb felkészülésnek tartja a viadalt, és nagyon örül annak, hogy ismét egy nagyon kemény mezőnyben mérettetheti meg magát. Kiderült, hogy Hodola Richárd annak ellenére ott lesz a rajtnál, hogy május végén ellopták a versenymotorját. A FIM Európa-bajnokságon versenyző motoros vásárolt egy új Yamahát, amellyel a Romanian Baja-n versenyez először.

Már javában készül a 2014-es Dakarra a Sandlander Team quadosa, Somfai Mátyás, aki a hétvégi Romanian Baja-n természetesen elindul a FIM Világkupa futamán. A nagy kaland egyik legjobb felkészülési versenyének tartja a mostani viadalt, és ezúttal a versenyzői technika gyakorlására helyezi majd a fő hangsúlyt.

„A hétvégi megmérettetés izgalmas lesz a számomra, ugyanis a csapatvezetőm, Pócsik László úgy döntött, nem lesz előre kidolgozott stratégia, hanem naponta, az adott feladat vagy pálya előtt adja ki számomra az ukázt, szabja meg a versenyzési taktikát. Ugyanis a sivatagban is hasonló helyzetben leszek, így jobb erre minél többször felkészülni. Ráadásul ez az olasz versenyen bejött, az Italian Baja-n a Világkupában a harmadik, míg összetettben a kilencedik helyen végeztem. Ezzel az eredménnyel, ismerve az indulók névsorát, bizony most is elégedett lennék” – árulta el Somfai Mátyás.

A FIM Európa-bajnokság keretein belül versenyző Hodola Richárd sokáig azt hitte, maximum nézőként vehet részt a viadalon, ugyanis május végén ellopták a Yamaháját. A motor azóta sem került elő – ennek egyre kevesebb az esélye – ám a magyar sportoló végül tudott egy új motort venni, így legalább az indulása biztossá vált.

„Mivel az új Yamahán rengeteg átalakítást kellett volna elvégeznünk, amivel vélhetően nem is készültünk volna el a rajtig, így egy szériamotorral indulok, amivel most fogok igazán megismerkedni. Ebben a helyzetben nem is lehet más a célom, csak az, hogy végigmenjek, de természetesen mindent elkövetek annak érdekében, hogy minél jobb eredményt érjek el a hétvégén. Még sohasem versenyeztem Romániában, de bízom abban, hogy a versenyt követően is ott maradok összetettben a középmezőny elején” – fogalmazott Hodola Richárd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*