Hivatalosan is megnyitották a debreceni Campus Fesztivált

A debreceni Nagyerdőben szerda este hivatalosan is megnyitották a Campus Fesztivált.

    Palkovics László technológia és ipari miniszter megnyitójában arról beszélt, hogy a BMW többek között azért döntött Debrecen mellett, amikor új gyárának helyszínt keresett, mert a város kellően attraktív volt.
    Az olyan rendezvények, mint a Campus Fesztivál, hozzájárulnak ahhoz, hogy Debrecen egyre attraktívabb legyen és jó legyen itt élni – mondta.
    Palkovics László a Debreceni Egyetemről az MTI-nek elmondta: az elmúlt nyolc évben, amióta tárcája és az intézmény együttműködik, minden területen jó irányba haladt az egyetem, olyan új diszciplínák jelentek meg, mint a járműipar és a gépipar.
    A különféle rangsorokban is egyre előrébb lép az intézmény, ráadásul a Campus Fesztivál helyszíne, a Nagyerdei Stadion is az egyetem tulajdona, vagyis a debreceni gazdag egyetem – mondta.
    A vasárnapi tartó debreceni Campus Fesztiválon 19 programhelyszínen több mint 200 koncert és DJ-fellépés, valamint számtalan egyéb program várja a látogatókat. Az ország egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválját idén rendezik meg 14. alkalommal.

Közönség a Follow the Flow együttes koncertjén a Campus Fesztiválon Debrecenben a megnyitó napján, 2022. július 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt

MTI