Hiszek Istenben

A visszavágó is óriási meccset hozott, de közel sem annyira szorosat: Bozai Gyula (12-6-2, 9 KO/TKO) technikai KO-val nyert Faur Csaba (6-3-1, 2 KO/TKO) ellen a Ferobox Event budapesti gáláján. Az újdonsült győztesnek ezzel egyik legnagyobb álma teljesült, de mint elmondta: evés közben megjött az étvágya.

„Amikor először esett ki Csaba fogvédője, éreztem, hogy fárad, míg én nem – emlékezett vissza a mérkőzésre Bozai Gyula.– Sejtettem, hogy ennek idő előtt vége lesz. Ez azért volt, mert remekül sikerült a felkészülésem. Olyan fizikai állapotban voltam, ami döntő volt ezen a mérkőzésen. Csak az volt a kérdés, hogy mikor jön el a végső pillanat. Ahhoz képest viszont óriásit küzdött és sokáig bírta Csaba. Sőt, vissza is támadott. A szíve a helyén volt most is.”

 

A budapesti ökölvívó picit meg is lepődött ezen, hiszen előző meccsük, mely döntetlent hozott, sem arról szólt, hogy lazsálhattak volna a ringben. „Az első meccs tükrében meglepődtem, hogy nekem ennyivel jobban sikerült a fizikai felkészülés. Technikailag rendben volt és mindent megtett ő is a sikerért, de gyorsan elfogyott a lába, így már nem tudott elmozogni.”

„ Meglepett, hogy Gyula ilyen jól bírta – tette hozzá Faur, aki elismerte, hogy ez volt a különbség közöttük. – Csalódott vagyok, hogy nem sikerült végigbokszolnom a tíz menetet, de remélem, hogy a közönség azért jól szórakozott.”

Bozait – szokás szerint – hatalmas szurkolótábor űzte, hajtotta a meccsen. „Érdekes módon a közönségből nem sokat hallottam. Ellenben az edzőim minden egyes szavát értettem. Soha nem volt még köztünk ilyen jó a kommunikáció. Hallgattam is rájuk, hatottak rám. Ezúton szeretném is megköszönni Tanka Tamásnak és Késmárki Józsefnek a fantasztikus segítségét. Sokat fejlődtem a közös munka során. De Rácz Félixnek és Bertók Róbertnek is szeretném megköszönni a korrekt és tiszteletteljes menedzselést. Ők mind, mind kellettek ehhez a sikerhez.”

 

A két bokszoló továbbra is jó kapcsolatot ápol, a meccs után is beszéltek egymással, mi több, egy lehetséges harmadik meccs is szóba került közöttük. „Ha a közönség is szeretné, mi készen állunk az újabb visszavágóra” – mondta Faur.

Bozai utána fogadta a megszámolhatatlan mennyiségű gratulációkat. „Természetesen volt ünneplés. Én is ember vagyok és kicsit telhetetlen, úgyhogy vannak még céljaim. Következő lépésként szeretnék teljes jogú magyar bajnokká válni majd későbbiekben elhódítani egy nemzetközi címet. Hiszem, hogy ez is sikerülhet.”

Végül a győztes megosztotta velünk azt is, hogy hol lesz a frissen szerzett öv helye. „Van egy Jézust ábrázoló olajfestmény az edzőtermemben. Mivel hiszek Istenben, úgy gondoltam, csináltatok mellé egy vitrint és abba rakom az övet, amit a segítségével szereztem meg.”

Már csak a vitrin mérete a kérdéses…