„Hisszük, hogy megtaláljuk a helyes utat!”

A legendás tököli reptéren rendezték az elmúlt hétvégén a Drifted Országos Bajnokság negyedik, egyben utolsó fordulóját. A Tomracing Motorsport Team versenyzői nem zárták szívükbe a versenyt, ugyanis a technika ördöge újfent kibabrált velük: Simon Csaba a bajnoki címért való küzdelem helyett már a nyolcaddöntőben búcsúzott szervója meghibásodása miatt, míg csapattársa, Radák „Radír” János el sem tudott indulni a kvalifikáción, mert felrobbant a motorblokkja.

 Több ezren látogattak ki az elmúlt hétvégén a tököli reptérre, ahol a Drifted Országos Bajnokságának negyedik fordulóját, a Végső Összecsapást rendezték meg. A Tomracing Motorsport Team biztos, hogy nem a legszebb emlékeik között fogja számon tartani ezt a versenyt: mindkét pilótájukat technikai hibák sora akadályozta meg abban, hogy eredményesen zárják a 2014-es szezont.

 Simon Csaba úgy indult neki a viadalnak, hogy a dolgok szerencsés alakulása esetén akár még bajnok is lehet. Ám erre esélyt sem kapott, miután azon pillanatok ritkaságszámba mentek, amikor Nissanján ne kellett volna valamilyen hibát orvosolni a szerelőinek. A rengeteg gond után Csaba a nyolcaddöntőig jutott el, és ez a szereplés az összetett 6. helyére volt elég.

 „A sok technikai probléma mindkét nap megkeserítette az életemet. Szombaton először szervószivattyút cseréltünk, majd a tank kezdett el folyni, míg a legrosszabbkor, a kvalifikáción eltörött az egyik féltengely, így az utolsó helyen jutottam be a döntőbe. Másnap délelőtt kormányműt cseréltünk, ami azonban nem bizonyult jó döntésnek. A negyeddöntőbe jutásért vívott első tsuiso során ugyanis már nem volt szervó az autóban, így pedig lehetetlen volt továbbjutnom. Nem így szerettem volna lezárni ezt a szezont, de technikai sportról van szó, az ilyen mindig benne van a pakliban. Ezúton szeretnék köszönetet mondani a csapatomnak, a támogatóimnak, és a családomnak, hogy biztosították számomra a nyugodt hátteret a versenyzéshez” – mondta Simon Csaba.

 Csapattársa, Radák „Radír” János még nála is rosszabbul járt: amikor a kvalifikációra került volna a sor, a felrobbant motorblokkja miatt fel kellett adni a versenyt.

„Szörnyen magam alatt vagyok. Ami az utóbbi időben velem történik, az egyszerűen felfoghatatlan. A legjobban az visel meg, hogy képtelen vagyok azt kiadni magamból, ami bennem van. Nagyon vártam ezt a hétvégét, mert minden jel arra utalt, ezúttal semmi gondom nem lehet. A szombati edzésen hibátlanul mentem, ám mire jött volna a kvalifikáció, az utolsó körömben egy egyszerű kigyorsításnál felrobbant a motorblokkom. Amikor ráébredtem, hogy ezzel vége, teljesen összeomlottam.  Már az is megfordult a fejemben, hogy kész, vége, kiszállok. Aztán aludtam rá pár napot, és rájöttem, én nem vagyok egy menekülős fajta. Sosem adtam fel semmit, hát ezt sem fogom. Most szükségem van egy kis időre, hogy letisztázzam magamban ezt az idényt, majd leülök a csapatommal, és közösen kielemezzük az idei évet. Hiszem, hogy megtaláljuk a helyes utat, és jövőre a padlóról felállva megmutathatom, mire vagyok képes. Mindenesetre szeretném megköszönni azoknak a támogatását, akik a nehézségeim ellenére is végig mellettem maradtak” – közölte Radák „Radír” János.

 A Tomracing Motorsport Team csapatkoordinátora úgy vélekedett, ezen a hétvégén tehettek volna bármit, akkor sem tudtak volna versenyzőik jobban szerepelni.

 „A hétvége egyetlen pozitívuma az, hogy vége van. Az egész szezonban technikai gondok sújtották versenyzőinket, és ez most sem volt másként. Radír motorproblémájával nem tudunk mit kezdeni, míg Csabi esetében azt hiszem, hozhattunk volna bármilyen alkatrészt, valami úgyis elromlott volna. Mindenesetre el kell gondolkodnunk, hogy a jövőben is ebben a bajnokságban indítjuk-e a versenyzőinket, ugyanis ami a hétvége folyamán bíráskodás címszó alatt történt, az nemcsak nekünk szúrt szemet, hanem a közönségnek is” – jelentette ki Biel Richárd.