Hétvégén Sedlcany-ban versenyzett Luigi, ahol cseh- és osztrák rallycross bajnoki fordulót rendeztek.

Luigi egész hétvégén leggyorsabb volt a mezőnyben, sorra nyerte az edzéseket, elődöntőket és még a döntőben sem talált legyőzőre.

Nagyon meleg volt a hétvégén -kezdi beszámolóját Luigi -,az autóban 62 fokot mértünk, a gumink folyamatosan túlmelegedett. A pálya jól elő volt készítve, de a vége felé már eléggé kigödrösödött, így figyelni kellett, nehogy defektet kapjak. Minden kifutást megnyertem, a leggyorsabb tudtam lenni egész hétvégén, és ezt el tudtam vinni egészen a döntőig, ahol egy jó rajt után pár kör alatt már három másodperccel vezettem. Onnantól egy biztonsági autózással mentem tovább, beosztottam az előnyömet, kerültem a gödrös részeket, és magabiztosan, több, mint egy másodperces előnnyel megnyertem a döntőt.

A mezőny úgy vonul nyári szünetre, hogy mindkét bajnokság élén Luigi áll: – Most egy kis pihenés következik, aztán szeptembertől ismét beindul a versenyzés. Jelenleg vezetem a magyar-, cseh- és osztrák bajnokságokat, szeretném, ha ez így is maradna a végéig. Mindezek mellett idén még rajthoz fogok állni a Rallycross Világbajnokság két futamán, Németországban és Olaszországban, ahol a döntőbe jutás lesz a cél. Ehhez a tempónk megvan, ez a Höljesi Vb futamon kiderült, így bár nagyon kell a pihenés, rettentően várom a szezon második felét!