Hétvégén indult a Színpart – az eddigi legnagyobb magánszínházi vállalás

Nyolc hét alatt 309 művészt utaztat Siófokra a Játékszín. Az idén ötéves teátrum jóvoltából nyolc előadás látható a déli part legnagyobb játszóhelyén olyan sztárokkal, mint Hernádi Judit, Nagy-Kálózy Eszter és Lengyel Tamás. Ilyen nagyszabású vállalkozást magánszínház még nem hozott létre szabadtéri színházi programsorozattal.  

A Játékszín produkciói és vendégelőadásai nyolc szombat este várják a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad közönségét. A siófoki Színpart nyári programjában sokak mellett fellép Udvaros Dorottya, Szulák Andrea, Rudolf Péter, Fischl Mónika és Homonnay Zsolt, de Siófokra érkezik többek közt Nagy Sándor, Lévay Viktória, Dobó Kata, Molnár Áron és Szente Vajk, valamint a musical műfaj legújabb generációjának képviselői, köztük Foki Veronika, Tóth Angelika és Puskás Peti, Szemenyei János és Egyházi Géza.

HernádiPont

A nyolc előadásos sorozat kínálata sokszínű, musicalek, vígjátékok, operett, Hernádi Judit önálló műsora és egy Cseh Tamás-est is szerepel a palettán. A Játékszín saját produkciói közül két vérbő komédia, a Primadonnák és a Kölcsönlakás, valamint a májusban bemutatott Off Broadway-produkció, a Dog Story látható a Színparton. Vendégelőadással érkezik a Budapesti Operettszínház  A chicagói hercegnő-vel,  a Soproni Petőfi Színház a Sing Sing Sing musical show-val készül, és  bemutatkozik a nagyszabású Sakk (Chess) musical is. Látható a különleges, zenés összeállítás, a Hernádi Pont, a Cseh Tamás-est pedig igazi színfoltja lesz a Színpartnak. Az előadások zavartalan lebonyolítását összesen közel száz fős színházi stáb segíti a háttérben.

SzenteVajk_NagySándor_Primadonnák

Az ötéves Játékszín, Budapest egyik legfelkapottabb színháza, egész nyáron a minőségi szórakozást kedvelő közönség kedvében jár a legnagyobb befogadóképességű balatoni játszóhelyen. „Ekkora feladatra magánszínház még nem vállalkozott. Bár a Teréz körúton sem ért még véget a szezon és telt házakkal játszunk, indítjuk a siófoki sorozatot. Gőzerővel dolgozunk a közönségért” – emelte ki Bank Tamás, a Játékszín igazgatója a Színparttal kapcsolatban.

FokiVeronika_PuskásPeti_DogStory

 

Dog Story és Primadonnák fotó: Juhász G. Tamás

Hernádi fotó: Orlai Produkciós Iroda