Hétfőtől az HBO-n a Ray Donovan második évada

A közönség és a szakma körében is sikert aratott a gazdagok és híresek világában játszódó sorozat. Ennek megfelelően Ray Donovan természetesen visszatér, és a második évadban tovább takarítja Los Angeles hatalmasságainak szennyesét. Miközben nincs olyan probléma, melyet ne tudna megoldani, a családját érintő bajokkal változatlanul nehezen boldogul. A második évad epizódjai hétfő esténként láthatóak az HBO-n.

Fotó:  http://www.hbo.hu

Liev Schreiber as Ray Donovan in Ray Donovan (Season 2, Episode 1). - Photo:  Suzanne Tenner/SHOWTIME - Photo ID:  RayDonovan_201_1032.R

Ray Donovan rendhagyó figurája Ann Biderman forgatókönyvíró-producer fejében született meg. A fickó a bűn és a törvény határán dolgozik: Los Angeles hatalmasságainak szennyesét takarítja, nehogy véletlenül a dutyiban kössenek ki. Ray minden problémát hatékonyan kezel, kivéve, amik a családját érintik. Az egyik testvérét a pap meggyalázta, a másik bokszolóként Parkinson-kóros lett, a húga pedig öngyilkos. A feleségével, Abbyvel két gyermeket nevelnek. A legnagyobb problémája azonban az apja, ha emlékeznek, a bonyodalmak attól kezdve szaporodtak meg, hogy az öregét kiengedték a sittről.
A második évadban folytatódnak a Mickey-vel kapcsolatos nehézségek, a Sully Sullivan-ügy után az öreg Mexikóban kötött ki. A gyilkosság a média érdeklődését is felkelteti, és egy újságírónő nyomozni kezd utána. Ugyanakkor Ray lányával, Bridgettel is gond van, amikor nehézségek merülnek fel a továbbtanulásával kapcsolatban, míg Conornak a születésnapjáról feledkeznek meg a szülők. És természetesen eközben Raynek újabb megbízásokat is teljesítenie kell.
Ray Donovan megformálásához nem kisebb színésznagyságot, mint Liev Schreibert sikerült megnyerni az alkotóknak. A hollywoodi nagyágyú (A mandzsúriai jelölt, Ellenállók, Salt ügynök) becserkészése már azért is nagy szó, mert ritkán vállal tévés feladatot. Mellette olyan nagyágyúk erősítik a csapatot, mint Jon Voight és Steven Bauer.

A Ray Donovan című sorozat második évadának epizódjai szeptember 22-től, hétfő esténként láthatóak az HBO-n.