Hétfőtől a képernyőn és a könyvesboltokban A hátrahagyottak

 Június 30-án, hétfőn debütál az HBO-n a csatorna legújabb saját gyártású dráma-sorozata, A hátrahagyottak. A sorozat Tom Perrotta bestsellere alapján készült, mely hétfőtől, a Geopen Kiadó jóvoltából kapható magyar nyelven a könyvesboltokban.

A hátrahagyottak története egy megmagyarázhatatlan eseménnyel veszi kezdetét: eltűnik a világ lakosságának 2%-a. A rejtélyes eset után három évvel, New York állam kisvárosában, Mapletonban folytatódik a történet, ahol semmi sem olyan, mint az eltűnések előtt volt, melyet sokan a Bibliában megjövendölt elragadtatással magyaráznak. A történtekre a hátrahagyottak a legkülönfélébb módon reagálnak: vannak, akik a hallgatásba és magányba menekülnek, vannak, akik megpróbálják túltenni magukat a katasztrófán, és vannak olyanok is, akik elkeseredve attól, hogy nem kerültek a méltó elragadottak közé, bűnbánó szektákban élnek tovább.  Kevin Garcey (Justin Theroux) rendőrfőnök, két gyermek apja, megpróbálja fenntartani a megszokott állapotot, ám a fogalom ekkorra már teljes mértékben érvényét veszítette.

A sorozat első két epizódjának rendezője Peter Berg, aki a Hancock és A túlélő című filmeket is rendezte. Színészei között szerepel Justin Theroux, Liv Tyler és Amy Brenneman is.

A hátrahagyottak első része június 30-án látható az HBO-n és az HBO GO-n. A filmsorozat alapjául szolgáló regény magyar változata, a Geopen kiadásában szintén június 30-án kerül a könyvesboltok polcaira.