Hegedűvirtuózok viadala

A Virtuózok, a világ első klasszikus zenei tehetségkutató műsora, mely minden várakozást felülmúló sikerrel futott a közszolgálati televízió képernyőjén. A kiemelkedő tehetségű hangszeres fiatalok a verseny óta eltelt időben számos koncertet adtak hazánkban, a határon túli területeken, de Európa és a tengerentúl neves hangverseny termeiben is.

Hegedűvirtuózok viadala 2016. február 27. (szombat), 18.30, Várkert Bazár Fellépők: Sándor Zoltán, Kiss Zoltán, Várady Gyula, Lakatos Vivien Sztárvendég: Alexander Rybak Közreműködik: a Hegyvidéki Solti György Zenekar Vezényel: Bolyky Zoltán

Hegedűvirtuózok viadala
2016. február 27. (szombat), 18.30, Várkert Bazár
Fellépők:
Sándor Zoltán, Kiss Zoltán, Várady Gyula, Lakatos Vivien
Sztárvendég: Alexander Rybak
Közreműködik: a Hegyvidéki Solti György Zenekar
Vezényel: Bolyky Zoltán

A Várkert Bazárban, 2015 őszén indított sorozattal egy egyedülálló, eddig sehol nem látott koncepció szerint indult hangversenysorozat. Az esteken a zenészek minden alkalommal egy hangszert állítanak a középpontba, melyen az ifjú tehetségek összemérik virtuozitásukat egy meglepetés vendéggel. A koncert nyitószámaként, a Virtuózok egyik versenyzője és a meglepetés vendég egy-egy rövid darabot mutat be, mely alatt a közönség nem látja a zenészeket. A két versenyzőre a nézők a szünetben szavazhatnak, majd a koncert végén a szervezők a színpadon adják át a nyertes művésznek a díjat, mely egy szakmai program a hangszer egyik neves képviselőjével.

Az eddig lezajlott koncerteken sorra kerültek a zongoristák és a csellisták. Február 27-én különösen nagyszabású estre készülnek, a hegedűvirtuózok a főszereplésével. Ezen a viadalon Sándor Zoltán és Alexander Rybak mérik össze tudásukat, melyet egy gála koncert követ a többi Virtuózzal kiegészülve.

Alexander Rybak

Alexander Rybak 1986-ban született, fehérorosz származású norvég hegedűművész, énekes és zeneszerző. Négyéves korában szüleivel Norvégiába költözött. Szülei Natalia Valentinovna Rybak zongoraművész és Igor Alexandrovich Rybak hegedűművész, mindketten ismert előadóművészek Norvégiában. Alexander ötéves korában kezdett el hegedülni, mellette zongorázni is tanult. Jelenleg Oslo belvárosában él.

Rybak megnyerte a norvég nemzeti döntőt a Melodi Grand Prix-t, így ő képviselte Norvégiát a 2009-es Eurovíziós Dalfesztiválon, melyet Moszkvában meg is nyert! A dalt saját maga írta.

A sorozat következő koncertjei:

  1. március 26. – Énekesek viadala
  2. április 24. – Hárfa virtuózok viadala
  3. május 21. – Harmonika virtuózok viadala
  4. június 11. – Párbajhősök viadala