Hazai sztárok dolgoznak, jótékonykodnak fáradhatatlanul

Miközben jótékonykodik, Dóka Attila lázasan készül Vincze Lillával az első, közös szerzői estjére is, hiszen a három éves közös munkájukat ünneplik és mutatják be 2017. november 16-án, 20:00 órakor a Muzikumba, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak.

ESEMÉNY: https://www.facebook.com/events/330043957458779/

JEGYEK: https://zenekupon.hu/vincze-lilla-es-doka-attila-estje.html

cimlapfoto_989x315_3b

Dóka Attila 2010 óta tör lándzsát a fogyatékkal élők mellett. Cseh Katalin: Világtalan világosság (2010) című hangoskönyvéhez írt zenét , ekkor érezte, hogy a sérült  emberek valóban a  szívükkel látnak s hogy kiemelkedőbb teljesítményre képesek ép embertársainknál is.

Még ebben az évben az Angyalok Erdeje jótékonysági rendezvény színpadára az MLMS két kiemelkedően sikeres sportolóját, Tóth Tamás aranyérmes paraúszót és Boronkay Péter kétszeres világbajnokot, háromszoros Európa-bajnok magyar paratriatlonistát állította színpadra Talmácsi Gábor gyorsaságimotor-versenyzővel, aki 2007-ben a MotoGP 125 cm³-es kategóriájának világbajnoka és Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok magyar kajakozónővel. Nagy találkozás volt mindannyiuk számára.

(b-j)Talmácsi Gábor, Boronkay Péter, Kovács Katalin, Tóth Tamás, Dóka Attila Fotó: Juhász Melinda

(b-j)Talmácsi Gábor, Boronkay Péter, Kovács Katalin, Tóth Tamás, Dóka Attila
Fotó: Juhász Melinda

Később a Nemzetközi Pető Intézet rendhagyó iskolakezdésein vett részt, ahol 60 motoros vállalta, hogy elviszi motorozni a mozgásukban korlátozott gyerekeket. A felvonulás rendőri felvezetést is kapott.

Az élet úgy hozta, hogy idén nyáron a Mozdulj! Közhasznú Egyesülettel találkozott és nem volt kérdés, hogy a Sebesség című dalát, amely egykor a száguldásról, versenyzésről szólt, villámgyorsan átírja a Balatont megkerülő tandemtúrán résztvevő látássérültek részére.  Elmondása szerint a lehunyt szemmel zenéjét hallgató közönség ugyanazt az érzést nyújtotta, mint anno, Cseh Katalin versei.

November 18-án Dóka Attila a Ragyogj, mert a pillanat a tiéd! – Mozdulj! Közhasznú Egyesület VI. Integrált Divatbemutatóján „hétköznapi hőseinkkel”, sportolókkal és színészekkel együtt vesz részt a Duna Palotában.

A próbák már javában zajlanak, készül a Mozdulj! himnusz (Dóka Attila, Madár Veronika, Szíj Melinda, Varga Feri & Balássy Betty, Puskás Peti, Müller Attila, Soma Mamagésa, Lőrincz György és még sokan mások)

(b-j) Helyes Zoltán, Madár Veronika, Dóka Attila, Lőricz György

(b-j) Helyes Zoltán, Madár Veronika, Dóka Attila, Lőricz György