Havas Balázs is világbajnok lett

2Magyar idő szerint péntek éjszaka újabb szenzációs magyar sikerrel fejeződött be az U23-as férfi kajak egyesek versenye Oklahomában, a maratoni kajak-kenu világbajnokságon. A váci Havas Balázs aranyérmet szerzett, az UKSC versenyzője, Solti László pedig harmadik lett.

Fantasztikus kezdés produkált pénteken a magyar válogatott az Egyesült Államokban, Oklahomában, az maraton világbajnokság első napján. A mieink a hat ifjúsági és U23-as egyéni versenyszám közül ötöt megnyertek és az aranyérmek mellett rengeteg további dobogós helyezést is szereztek.

A versenynap utolsó számában, az U23-as férfi kajak egyesek között Havas Balázs imponáló magabiztossággal, több mint 1 perc előnnyel nyert, a váci kajakost a célban a közönség állva tapsolta. A második helyen a dán Pretzmann érkezett, mögötte pedig kevesebb, mint 1 másodperccel lemaradva Solti László futott be.
Havas Balázs sikerének értékét növeli, hogy 25 éve nyert utoljára magyar férfi kajakos maratoni egyéni világbajnoki címet.

A magyar válogatott az első versenynapon összesen 5 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet szerzett.

A világbajnokság szombaton az ifjúsági párosok és a felnőtt egyesek versenyszámival folytatódik az alábbi időrendben (magyar idő szerint):

16.30 Férfi ifjúsági K-2
16.33 Női ifjúsági K-2
16.40 Férfi ifjúsági C-2
18.45 Női felnőtt K-1
18.50 Férfi felnőtt C-1
21.45 Férfi felnőtt K-1