Hatalmasat bukott Fenyvesi Gábor

bukottA pannoniaringi versenyek után a bajnokság következő, csehországi állomását is kihagyhatja a Tomracing Motorsport versenyzője 

 Még a szabadedzésekig sem jutott el a pannoniaringi IMRC és Magyar Bajnokság második fordulójában Fenyvesi Gábor. A Tomracing Motorsport versenyzője a pénteki tesztnapon óriásit esett, aminek következtében ugyan nem törött el egyetlen csontja sem, de komoly zúzódásokat szenvedett. Az egy évet kihagyó, és idén visszatérő 2013-as IMRC bajnok bízik a gyors felépülésben, de egyelőre nem tudni, ott lehet-e már a következő fordulóban.

 

A Tomracing Motorsport csapatát ezúttal egy versenyző képviselte volna a 2013-as IMRC bajnoki címet szerző Fenyvesi Gábor (Superstock 1000) személyében a Pannoniaringen rendezett múlt hétvégi Alpok-Adria, IMRC és Magyar Bajnokság futamain. Az élet azonban úgy hozta, hogy Fenyvesi már a pénteki edzésen bukott, és nem tudta folytatni a hétvége további részét.

 2015-tomracing-fenyvesi_gabor2

„A pálya legrosszabb részén, a hetes kanyarban elment a motor eleje és hatalmasat estem. Noha a fájdalmaim miatt úgy érzem, nem maradt egyetlen ép porcikám, szerencsére nem törött el egyetlen csontom sem, megúsztam zúzódásokkal a balesetemet. A reggeleket két Cataflam tablettával kell kezdenem, hogy valahogy kibírjam a napot. A motort egyelőre még nem néztük át alaposan, de első ránézésre nagyon csúnyán összetört. Szeretnék ott lenni Mostban, de egyelőre semmi biztosat nem tudok mondani ezzel kapcsolatban. Másfél hónap hosszú idő, bízom abban, hogy mind a motor, mind pedig jómagam is versenyre kész állapotba kerülünk addigra” – jelentette ki Fenyvesi Gábor.

A 2013-as IMRC bajnok úgy érkezett a Pannoniaringre, hogy vezette a Magyar Bajnokságot, míg az IMRC-ben a második helyen állt lengyel riválisa mögött. A Tomracing Motorsport csapatkoordinátora szerint a bukás után most nem a pontverseny állásával, hanem versenyzőjük egészségi állapotával kell elsősorban törődniük.

 „Egy bukás, illetve egy sérülés sohasem jön jókor, de ez most kiváltképp igaz Gáborra. Az összetett második helyéről, tizennégy pontos hátrányból várta a hétvégét, ám ahelyett, hogy pontokat gyűjtött volna és csökkentette volna hátrányát, most azért kell izgulnunk, hogy a következő csehországi fordulóra felépüljön. De jelenleg sokadrangú dologgá vált a bajnokság állása. Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok neki ” – mondta Biel Richárd.