Hatalmas tömeg és kiváló hangulat a II. Egri Csillag Borfesztiválon

Óriási  érdeklődés mellett zajlott 2013. április 27-én a II. Egri Csillag Borfesztivál,  melynek idén is az Egri Vár adott otthont. A rendezvényen a Magyar Turizmus Zrt.  Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága is képviseltette magát,  így a látogatók a remek borok mellett, turisztikai információkat is kaphattak a  helyszínre érkezéskor.

A  borfesztivál egyedisége a középkori hangulatban és a vár különleges  atmoszférájában rejlik, amelyet csak fokoznak a híres fellépők koncertjei. A  rendezvényen fellépett többek között Feke Pál, Szekeres Adrien és Herczeg Flóra  is, akik népes közönségnek adhattak koncertet. A 23 pincészet csak is a  legkiválóbb Egri Csillagát és Bikavérét hozta el a fesztiválra, amelyek  olyannyira népszerűek voltak, hogy sokan rögtön felkeresték az  Észak-magyarországi régió standját, hogy megtudják, hol tudnak vásárolni a remek  nedűkből.

A  standon azonban nem csak helyi információkat kerestek, hanem túralehetőségeket,  kisvasutazási és fürdőzési tippeket is kértek a régió informátoraitól. A  fesztivál sikeréhez nem férhet kétség, sötétedés után szinte teljesen megtelt a  püspöki palota előtti tér. A rendezvény eredményeként nem csak az egri borok  ismertsége, hanem reméljük, hogy Eger és Észak-Magyarország, mint turisztikai  desztináció népszerűsége is növekedhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*