Háromszor annyi kabrió fogyott idén, mint egy éve

Az egyik legjellemzőbb trend idén a használtautó-piacon a nyitott tetős autók iránti folyamatosan növekvő kereslet. Már az utóbbi években is egyre több vásárló választotta ezeket a nem mindennapi modelleket a praktikusabb, hétköznapi járművek helyett, ugyanakkor az idei első félévben robbanásszerű növekedés mutatkozott a kabriók piacán. Az AAA AUTO csoportszinten háromszor annyi kabriót értékesített az idei év eddigi részében, mint a tavalyi év azonos időszakában.

eos

„Egyre több vevőt vonz a szabad ég alatti autózás. Ezt igazolja az a tény is, hogy az idei év eddigi részében háromszor annyi kabriót adtunk el csoportszinten, mint a tavalyi év azonos időszakában. Ráadásul a Magyarországon értékesített kabriók számában nyolcszoros növekedést tapasztalunk, ami egyedülálló eredmények számít Európában” – nyilatkozta Karolína Topolová, az AAA AUTO vezérigazgatója.

A vásárlókat még a kabriók jellemzően magasabb árai sem riasztják el az ugyanakkor varázslatos autózásokat ígérő négykerekűektől.  A vevők egy kabrióért általában 30 százalékkal többet is hajlandóak kifizetni egy ugyanolyan kategóriájú hagyományos modellhez képest csak azért, hogy élvezzék a nyitott tetővel történő autózást. „Az a tény, hogy nem mindenki engedhet meg magának egy ilyen játékszert, tovább növeli a kabriók vonzerejét” – tette hozzá Karolína Topolová.

A kabriók lehetnek 2 vagy 4 ajtósak, s lehet lenyitható vagy merev, levehető tetejük is. A roadsterekkel ellentétben legálabb két üléssorral, azaz 4 üléssel rendelkeznek. A tető készülhet vászonból vagy lehet merev szerkezetű, amely elsősorban acélból vagy más anyagból készül. Magyarországon az AAA AUTO jelenlegi kínálatában megtalálható például egy 2003-as évjáratú, kevesebb, mint 120 ezer kilométert futott BMW Z4 2.5 i és egy 2007-es, 150 ezres kilométeróra-állású VW Eos 2.0 FSI modell is. „Az igazi ínyencek számára a kínálatunkban szerepel egy limitált kiadású Mercedes G 500 4×4 Final Edition 200-as modell is, amely rengeteg extrával van felszerelve” – zárta Karolína Topolová.

Az AAA AUTO Csoport által az utóbbi években értékesített kabrió modellek
·         egy szinte új Bentley Continental GTC kevesebb, mint 400 kilométerrel
·         néhány Porsche 911 Carrera és Porsche 911 Turbo S modell, valamint számos Porsche Boxsters
·         egy tízhengeres Dodge Viper
·         egy 420 lóerős M3-as BMW és két 500 lóerős M6-os BMW
·         egy különleges Fiat 500C Abarth Competizione
·         néhány Ford Mustang, Jaguar és Lexus modell
·         néhány Mini Cabrio és Mini Roadster, valamint egy különleges John Cooper Works
·         egy szokatlan Opel GT
·         számos Mercedes SL and SLK modell