Három szivattyú a Vodafone segítségével

ÚJABB HÁROM SZIVATTYÚT SZERZETT BE AZ ÖKUMENIKUS SEGÉLYSZERVEZET A VODAFONE HUMANITÁRIUS ALAP SEGÍTSÉGÉVEL

  •          TOVÁBBI SZIVATTYÚK BESZERZÉSÉRE FOLYTATÓDIK A GYŰJTÉS A 13 53-AS ADOMÁNYVONALON

 

  •        NAGY AZ IGÉNY AZ ÁR ELLEN VÉDEKEZŐ TELEPÜLÉSEK RÉSZÉRŐL A KÉSZÜLÉKEKRE

Újabb 3 szivattyút állított az árvízvédelem szolgálatába az Ökumenikus Segélyszervezet. A hiánypótló készülékeket a krízishelyzetekre létrehozott Vodafone Humanitárius Alap segítségével szerezte be a Segélyszervezet.  A nagyteljesítményű gépek Dunabogdányban kerültek beüzemelésre, így ott már 4 szivattyút működtet a Segélyszervezet. További településekről is folyamatosan érkeznek kérések, hogy hasznát vennék a szivattyúknak a visszaduzzadó patakok, illetve a megemelkedett talajvíz miatt.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 13 53-as adományvonalán meghirdetett gyűjtésből éppen ezért további szivattyúk beszerzését tervezi, hogy mihamarabb segíteni tudjon a folyópartokon élő, veszélyeztetett családoknak otthonaik és értékeik megóvásában.

Az Ökumenikus Segélyszervezet június 4-én komplex árvízi segélyprogramot indított, melynek első napján egy idősek otthona kitelepítésében és ellátásában segített Tahitótfalun, illetve egy speciális otthon kitelepített lakóinak ellátását támogatja Sződligeten. Az elmúlt napokban a Segélyszervezet nagyteljesítményű szivattyúkat adott már át Dunabogdány és Nyergesújfalu önkormányzatának.

Árvízi segélyprogramjának támogatására az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtést indított:

a segítségnyújtást a 1353-as adományvonalon 250 forinttal lehet támogatni, a www.segelyszervezet.hu oldalon online adományozással lehet csatlakozni az összefogáshoz, csekket a 06 (1) 205 39 55-ös telefonszámon lehet kérni, átutalással pedig a 11705008-20464565-ös számlaszámra, ’árvíz’ megjelöléssel lehet eljuttatni az adományokat!

Az Ökumenikus Segélyszervezet a folyamatosan várja önkéntesek jelentkezését is onkentes@segelyszervezet.hu címen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*