Harminc hátrányos helyzetű gyermek mérkőzhetett meg a magyar kézilabdasport legjobbjaival

Életre szóló élményt kaptak az Ökumenikus Segélyszervezet által támogatott gyermekek

 

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. jóvoltából különleges, jótékony célú találkozásnak adott helyet a veszprémi MVM Aréna. Egy felejthetetlen élményt nyújtó edzést kapott ajándékba az Ökumenikus Segélyszervezet által támogatott 30 hátrányos helyzetű gyermek, hiszen az MKB-MVM Veszprém KC férfi és a Győri Audi ETO KC női játékosai először edzettek együtt és a gyermekeket is bevonták a játékba.

 

Magyarország két legkiválóbb kézilabda csapatának, az MKB-MVM Veszprém férfi és a Győri Audi ETO női játékosai edzettek együtt 30 hátrányos helyzetű kisiskolással május 20-án, kedden Veszprémben. A profi játékosok és a gyermekek számára egyaránt különleges találkozást a csapatok névadó, illetve kiemelt főszponzora, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. kezdeményezte, amely ezzel az eseménnyel a sportszponzorációs és karitatív programjainak erejét igyekezett egyesíteni. Az MVM széles körű társadalmi felelősségvállalási stratégiájának kiemelt támogatottja a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, amely együttműködés révén a Soroksári Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatán keresztül kiválasztott harminc iskolásnak lehetett különleges élményben része.

„Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. által szponzorált két kézilabda csapat nem csak sportszerű játékával, hanem a jó ügy érdekében vállalt erkölcsi példamutatásával is bizonyította, hogy ők Magyarország legjobbjai. Büszkék vagyunk rá, hogy a sport területén is a legkiemelkedőbb teljesítmények, a magyar kézilabdasport legjobbjai mellett állhatunk, és további eredményes szereplést kívánunk az idén is triplázó győri hölgyek után az MKB-MVM Veszprém csapatának a férfi kézilabda Bajnokok Ligája Final4 négyesdöntőjéhez,” mondta Felkai György, az MVM Csoport kommunikációs igazgatója.

A csillogó szemű gyerekek jutalomútja az MVM Arénába vezetett, ahol először körbejárták a www.handball-planet.com kézilabda portál által 2010-ben Európa legjobb hangulatú csarnokának választott létesítményt, majd megnézhették a FINAL4-ra készülő férficsapat edzését. Ezt követően jött a legkülönlegesebb ajándék: a csarnokba megérkeztek a kétszeres BL-győztes női kézilabdások, élükön Görbicz Anitával, és a kézilabdás lányok-fiúk közös játékra invitálták a gyerekeket a pályára. A hatalmas élményt nyújtó mini edzés után a kicsik autogramot gyűjtöttek, közös fotókat készítettek. A lelkes kis szurkolók azonban nemcsak élményeket, hanem a nemzeti energetikai társaság és a csapatok jóvoltából egyedi ajándékokat is kaptak.

A különleges élményszerzés része az Ökumenikus Segélyszervezet május hónapra meghirdetett “Felhőtlen gyermekkor” című programsorozatának, amelynek keretében nemcsak élményt nyújtanak gyermekeknek, hanem forrást is gyűjtenek az átmeneti otthonokban élők körülményeinek javításához.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. 2013 ősze óta az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdaklub névadó szponzora, a Győri Audi ETO női kézilabdaklub kiemelt főszponzora, valamint az első MVM EHF FINAL4 női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntő névadó szponzora is, ezzel a sportág egyik legjelentősebb hazai szponzora. A világ legtöbb nagyvállalatához hasonlóan az MVM Csoport is vallja, hogy a gazdasági fejlődés ma már leképezhető a kultúra, a szociális háló, a hazai oktatási és szakmakultúra fejlesztése, az egészséges életmód és a sportkultúra fejlettségi szintjén is.