Harca kész csapatok várják a beledi Riverside Baja pénteki rajtját

2014-Riverside Baja-lónyaiKözeledik a Magyar Terep-rallye Bajnokság idei második futama, a Riverside Baja. A beledi központtal május 9-11. között megrendezendő versenyen régen látott erős mezőny gyűlik össze az autós szakágban. A Lónyai Pál, Garamvölgyi duó a győzelemre tör, a Túrkevén második Fekete Antal, Tóth György kettős óvatos optimizmussal várja a versenyt, míg a Varga Imre, Szegedi Ferenc páros a pilóta egészségügyi gondjai miatt a célba érkezést tartja fő céljának.

Egy rendkívül izgalmas és látványos versennyel nemrég Túrkevén megkezdődött a 2014-es Magyar Terep-rallye Bajnokság. A sportágszerelmesei örömmel tapasztalhatták, hogy idén igencsak erős mezőny verseng az összetett győzelemért az autósok mezőnyében. A Riverside Baja egyik fontos újdonsága a szombati nap lesz, amikor a terep-rallye mezőnye együtt versenyez majd a Bükfürdő-rallye résztvevőivel. Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán például az első versenyére készül 2014-ben, és a Riverside Baján a BMW X5-tel állnak rajthoz.

„Az egész csapat teljes versenylázban ég, a srácok nagyon keményen dolgoztak és Zolival mi is tűkön ülünk, nagyon várjuk a rajtot. A Riverside Baja egyik érdekessége, hogy a szombati napon az itt megrendezett rally verseny “rövid” pályáin megyünk többször végig. A rövid 7, 10, 11 km-es szakaszokat jelent, a nézők számára egész biztosan nagyon látványos és pörgős lesz a szombat, reméljük, sokan lesznek. A mezőnyben sok komoly ellenfelet látunk a rajtlista alapján, ez természetesen nagyon jó hír, hiszen a versenyzés semmit nem ér, ha kevés az ellenfél. Jó esélyünk van akár a győzelemre is, az biztos, hogy mi mindent meg fogunk tenni érte. Fő célunk az idei bajnoki cím megszerzése” – fogalmazott Lónyai Pál.

Továbbra sem tökéletes egészségügyi állapotban vág neki az idei esztendő második futamának Varga Imre, ám navigátorával, Szegedi Ferenccel így is szeretnék meghúzogatni az oroszlán bajszát, azaz megnehezíteni a legjobbak dolgát.

„Porccal műtöttek, így a lábam még mindig nem gyógyult meg teljesen, így kizárólag a célba érést tűztük ki célul magunk elé. Szeretnénk egy jóízűt versenyezni, de abban mindenki biztos lehet, hogy mindent megteszünk azért, hogy jól szerepeljünk, annak ellenére, hogy tudjuk, most még nem vagyunk képesek a legjobbak dolgát megnehezíteni” – jelentette ki Varga Imre.

Fekete Antal és Tóth György a túrkevei nyitófutamon a legjobb magyar egység volt – 30 ponttal a 2. helyen állnak összetettben –, ami megadja az alaphangot a folytatásra. A páros a szokásos optimista hangulatban készül a Beled térségében tartandó összecsapás előtt, ám a páros tagjainak nincs érdemi tapasztalata a versenynek otthont adó térséggel kapcsolatban.

„Izgatottan készülök a Riverside Bajára. A túrkevei futam szerencsére nem viselte meg túlságosan a Toyotát, ennek ellenére a szervizcsapatunk mindent megtett az utóbbi hetekben annak érdekében, hogy ellenőrizzék az autó minden porcikáját. Biztosan komoly kihívás vár ránk, a mezőny a nevezési lista szerint jóval népesebb, mint legutóbb volt, így nagyon kell majd igyekeznünk. Érdekesnek tartom ezt a kezdeményezést, hogy együtt versenyzünk majd a ralisokkal” – mondta Fekete Antal.