Hangulatjelentés az Old Budából

A szerényen Mini nevet viselő, de mindmáig az egyik legnépszerűbb ős-nagycsapatunk, a Török Ádám vezette – annak idején így mondtuk – jazz-rock együttes, több évtizedes vándorlása után új otthonra lelt egy tiszteletre méltó ötlet megvalósulásával. A tegnap megnyílt állandó zenei klub, az Old Buda a Mini frontemberének ígérete szerint a fiatal tehetségek mellett rendszeres fellépési lehetőséget nyújt a magyar nyugdíjas rockzenészek számára is.

A kedvesen rosszmájú újságíró kollégák által csak rockantnyugdíjasokként aposztrofált muzsikusok mindjárt az ünnepélyes megnyitón kitettek magukért. A magyar rock és blueslegendák klubja egy Capriccio koncerttel indult, majd a hangulat a Török-Tátrai-Ferenczi-Pataki-Németh-Gazdag-Zsoldos rockblues legendák sessionnel hágott a tetőfokára. Jó volt látni a közönség soraiban többek között Závodi Jánost, Vörös Istvánt, Bódy Magdit, Pinyót, azaz Köves Miklóst, a Piramis legendás dobosát. Végre lesz hol összefutnia a régi csibészeknek egymással, meg az egykori és az új rajongóikkal. A megnyitóból ítélve nem túlzás állítani, hogy van még mondanivalójuk egymás számára bőven.

Az Old Buda nyitó hétvégéjének pénteki és szombati kínálatából ízelítőül álljon itt a Sonny and his Wild Cow, a Tengs-Lengs, és a Török Ádámmal felturbózott Wastaps. A szombati program lesz a magyar nyugdíjas rockzenészek klubjának első hivatalos eseménye. Nyugdíjas rockerek, figyelem! A rendezvények ingyenesek!

Horváth Gábor Miklós

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*