Hajnóczy Soma zsűrizi a világ legjobb bűvészeit

A 26. Bűvész Világbajnokságra a kétszeres magyar bűvész világbajnokot, Hajnóczy Somát kérte fel a FISM – Fédération Internationale des Sociétés Magiques a zsűri bizottság egyik tagjának. A felkérésnek eleget téve, Soma lesz az első magyar és egyben a Világbajnokság történelmében, az eddigi legfiatalabb zsűritag, akit megtiszteltek ezzel a pozícióval.

Soma 2009-ben nyerte el a világbajnoki címet, színpadi általános bűvészet kategóriában és a bajnokság abszolút nagy díjas bűvésze is ő lett.

„Alig akartam elhinni amikor Domenico Dante a FISM elnöke, felkért erre a feladatra. Természetesen egy percet sem haboztam, és azonnal vállaltam a zsűrizést a Világbajnokságon. Azon kívül, hogy ez hatalmas megtiszteltetés számomra, nagy felelősség is egyben. A zsűri-társaimmal nagyon szigorú pontozási rendszer alapján kell majd értékelnünk a versenyzőket. Pontoznunk kell bűvészek kézügyességét, kreativitását, egyediségét, kommunikációját, kapcsolatteremtését a közönséggel stb.  A zsűrizésen a kollégáimat kell értékelnem, és kiválasztani közülük a legjobbat. Nem lesz könnyű dolgom, mert több ismerősöm indul a versenyen, köztük két magyar bűvész is Kőhalmi Ferenc és Nagy Csaba” – nyilatkozta a felkérés kapcsán Soma.

Az idei Riminiben megrendezett Bűvész Világbajnokságon közel 200 versenyző 8 kategóriában méri össze tudását. A bűvészek legnagyobb kihívását jelentő versenyét, három évente rendezik meg  1948 óta, melyet gyakran a Bűvészet Olimpiájának is neveznek.