Hair -Magyarországon a Belvárosi Színházban az eredeti színpadi változat

  1. június 24-én premierre készül az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színházban. A Hair című musical eredeti Broadway változata kerül színpadra, melyet Mohácsi János rendezésében láthat a közönség.

“Az egymás iránti tisztelet, szeretet és megértés – ez mozgatja azt a New York-i társaságot, akik a társadalomból kivonulva képzelik el az életüket. Vajon meg lehet ezt csinálni egy háború kellős közepén? Nem a film, egy egészen más történet – de a magával rántó zenétől, és a háború, az idősebb generáció, a hazugságok elleni lázadástól lesz ez az előadást valahol mégiscsak ugyanaz a Hair.” – jelzi a színlap.

“Ebben a darabban az a legizgalmasabb, hogy az eredeti Broadway musicalt láthatja a közönség, nem a Miloš Forman által rendezett filmadaptációt. A jól ismert dalokat Závada Péter fordítja le az eredeti szövegekből. Hihetetlenül izgalmas munka folyik már most az énekpróbákon. Várjuk a júniusi bemutatót.”  – árulta el Orlai Tibor, a darab producer.

A előadásban többek között Szabó Kimmel Tamás, Lábodi Ádám, Radnay Csilla, Pető Kata, Lovas Rozi, Boros Anna, Formán Bálint, Mátyássy Bence, Nagy Dániel Viktor, Csémy Balázs, Horváth Szabolcs és Király Dániel játsszák a főszerepeket.

Rendező – Mohácsi János

Zene – Galt Macdermot

Szövegkönyv és dalszövegek – Gerome Ragni/James Rado

Magyar dalszöveg: Závada Péter

Díszlet – Khell Zsolt

Koreográfus – Bodor Johanna

Zenei vezető – Kovács Márton, Wagner Puskás Péter

Zenekar – Hairwaves

Jelmez- Remete Krisztina

Grafika – Csáfordi László

Asszisztens – Skrabán Judit

Producer – Orlai Tibor

 

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

A premier időpontja: 2015. június 24., Belvárosi Színház

További előadások: június 25., 26., 27., 28., 29., 30.; augusztus 27,28,29