Hagyja magát elvarázsolni! – Utcaművészek Fesztiválja Bécsben

Táncosok, illuzionisták, zsonglőrök, pantomimesek és zenészek özönlik el 2014. szeptember 5. és 7. között Bécset, amely negyedik alkalommal ad otthont a Buskers Festivalnak. Különleges élményben lehet része, aki ellátogat rá.

 Bulizott már tűznyelővel? És élő szoborral vagy szappanbuborék-tündérrel? Bécsben most megteheti: 2014. szeptember 5-7. között tartják ugyanis a Buskers Festivalt (Utcaművészek Fesztiválja), amelyre a világ legkülönbözőbb országaiból érkeznek mágusok, akrobaták, táncosok, pantomimesek és komédiások.

Az ingyenes szabadtéri fesztiválon idén ötven társulat vesz részt, az osztrák, német, olasz, cseh, lengyel vagy szlovák művészek mellett magyar előadók is szórakoztatják majd a közönséget. A Bandart Productions Dancing Graffiti című egyedülálló utcaszínházi performansza például egy falra mázolt karakter születését és harcát mutatja be, amíg fel nem fedezi különleges belső erejét. A régi hangszerekkel és emberi hanggal elektronikus zene hangulatát keltő Airtisttal pedig már az Ozora Fesztiválon találkozhattak a különlegességek kedvelői. És miután az utcákon kialusznak a fények, az utcák művészei a Club Brutba, a Club U-ba és a TU Prechtlsaaljába költöznek, hogy ott folytassák tovább a varázslást, zsonglőrködést és tűznyelést.

A negyedik alkalommal a Karlsplatzon megrendezett fesztivál egyik célja, hogy feledhetetlen élményben egyesítse a legkülönbözőbb társadalmi és szociális áramlatokat.

Részletes program: www.buskerswien.at