Háború elől menekülő családoknak szervezett újra kulturális kirándulást Budapesten Baricz Dezső

A Baptista Szeretetszolgálat 2022-ben is folytatja a már hetedik éve hagyományként működő „Kulturális Kirándulás a Fővárosban” című programsorozatot, ezúttal a háború elől menekülő gyermekes családok vehettek részt az egyedi programokon.  

A Baptista Szeretetszolgálat első pillanattól kezdve támogatja a menekülő családokat, szállással, étkezéssel. Ezúttal a szervezet 30 fő ukrán csoportot látott vendégül Budapesten a Baross City Hotelben. Különleges programokat szervezett nekik Baricz Dezső, a Szeretetszolgálat munkatársa a tragédiában érintettek számára.

– A családok Donyeck, Irpiny és Kramatorszk területéről érkeztek. A négy nap során szerettük volna egy kicsit elfeledtetni velük a háború által okozott borzalmas traumákat és vidámságot varázsolni az életükbe. Volt szerencsém már többször látogatást tenni az ukrán határnál, és több mint 5 tonna tartósélelmiszer adományt, 900 db pizzát, játékokat, üdítőket vittünk a háború elől menekülő ukrán embertársaknak a Pizza King Express jóvoltából Melhem Saad, tulajdonos támogatásával és a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében – mondta a szervezet programszervezője, Baricz Dezső. A HELL ENERGY Magyarország Kft. jóvoltából és támogatásával közel 50 millió Ft értékben vittünk ruházatot, kabátokat, pólókat, üdítőket stb. a menekülteknek.

– A célunk az volt, hogy a csoport négy napon keresztül megismerje egy kicsit Budapestet, és színes programokon vegyenek részt: Parlamentlátogatás, Ebéd a Parlamentben, Kövér László, házelnök meghívására, Superfly Air Sports, Fővárosi Állat- és Növénykert, MiniPolisz, Sánta Róza Kalózhajó, Óriáskerekezés. A Pizza King támogatásával az étkezéseket tudtuk megoldani. Ráadásul nagy örömünkre Mága Zoltán egy külön koncertet adott az ukrán csoportnak, és cipőkkel, játékokkal, csokoládékkal ajándékozta meg őket, továbbá még vacsorával is vendégül látta testvéreinket a Külső-Józsefvárosi Református Egyházközség templomában. Kökény Dani, énekes is fellépett a gyerekek nagy örömére. Minden támogatónak szeretnék köszönetet mondani, hogy segítettek abban, létrejöjjön a kirándulás, és csodálatos élményeket vihetnek magukkal a gyermekek és szülei.