H-MOTO Team – Végleges az utánpótlás keret!

Szilárd Zalán személyében ismételten egy sokra hivatott ifjú versenyzővel bővült és egyúttal véglegesedett a H-MOTO Team 2016-os utánpótlás kerete. Minden eddiginél bővebb és színesebb összetételben vág neki a csapat az új szezonnak és kihívásoknak – a sikerek és minél jobb eredmények reményében.

„Három évesen, 2013-ban kezdtem el motorozni a Talmácsi Ringen. Az ott megrendezett kis házi versenyen rögtön sikerült odaférnem a dobogó alsó fokára. Nem sokkal később megkaptam az első motorom – egy kis cross gépet -, melyet azóta is használok, rendszeresen edzek vele a domoszlói pályán.” – mesélte el Zalán, hogyan is élte meg az első métereket.

Zalán 1

„2014-ben egy tehetségkutató versenyen győztem a kategóriámban, ezek után úgy gondolták szüleim, ideje lesz komolyabban megméretni magam. 2015-ben, egy Yamaha PW 50-el indultam először a magyar utánpótlás bajnokságban, ahol az év végén a 10. helyen végeztem.

Nagyon örülök, hogy egy ilyen nagy, és profi csapat tagja lehetek, mint a H-MOTO Team. Motoros erőnléti edzéssekkel készülök a szezonra, Nátó Csaba segítségével, szeretnék minél több tapasztalatot gyűjteni, és célom, hogy idén előrébb végezzek, mint az előző évben.” – zárta mondandóját a csapat immáron legfiatalabb versenyzője.

„Szerettünk volna egy elismert, és eredményes csapat tagjai lenni, innen jött az ötlet, hogy megkeressük Kelemen Krisztiánt, akivel átbeszéltük a lehetőségeket – majd később megegyezésre jutottunk.” – fejtette ki Szilárd Zsolt, Zalán édesapja.

Próbáltam tanácsokkal ellátni a fiam, de eljutottunk arra a szintre, ahol már segítségre, mentorra is szüksége van, akitől elsajátíthatja a technikai, szakmai fogásokat. A H-MOTO Team-nél ez a lehetőség maximálisan adott. Az első szezonja még az ismerkedés jegyében telt, a pályák, és a versenyhétvégék hangulatának felmérésével, a beleszokással. Időközben elkészült a következő, magasabb kategóriájú Mini GP 140 versenymotor, amivel hamarosan megkezdjük az edzéseket. Nagyon várjuk az új szezont, és a közös munkát a csapattal!”

„Zalán apukája keresett meg, hogy szeretne velem beszélni. Találkoztunk, és elmesélte nekem, hogy az egyesületük erre az évre nem váltott ki licencet. Úgy váltunk el, hogy még tárgyalnak egy másik csapattal is, mielőtt meghoznák a végső döntésük, hol is folytatják a versenyzést. Nemsokára érkezett a telefon, hogy ránk esett a választás.” – mondta el Kelemen Krisztián, a H-MOTO Team csapatfőnöke.

„Nagyon örülök, hogy Vincze Hanna után a legfiatalabb magyar motoros is nálunk folytatja a pályafutását. Teljes mellszélességgel támogatni fogjuk őt, így természetesen minden adott lesz Zalán fejlődéséhez. Konkrét célokat nem fogalmaztunk meg, mert továbbra sem tartom követendő iránynak az eredménycentrikus utánpótlás nevelést. Ebben a korban a legfontosabb, hogy élvezzék, amit csinálnak. A motoros edzések mellett pszichológiai, és az életkoruknak megfelelő fizikai felkészítésre is hangsúlyt fordítunk majd, és aktív versenyzőink is folyamatosan segíteni fogják a kicsiket tanácsaikkal. Utánpótlás fronton a csapat létszáma teljes, nem lesz újabb versenyzőnk. Ez viszont nem jelenti, hogy ezen a területen megszerzett tudásunk mások nem

kamatoztathatják, lévén komoly lépésre készülünk a fiatal versenyzők nevelésének kérdésében, és gőzerővel dolgozunk a feltételek megteremtésén – ám erről most még nem szeretnék többet elárulni.” – zárta mondandóját Kelemen Krisztián.