H-MOTO itthon és határon túl!

Hétvégén, az Alpok–Adria valamint a Román Bajnokság következő fordulóján és egy 24 órás robogó versenyen is bizonyíthat a H-Moto csapata.

Győrfi Alen, Csányi Gergő és Kovács Bálint nagy reményekkel utazik a csehországi Most versenypályára. Ugyan Bálintot technikai gondok hátráltatják, de az ADAC Junior Cupon elért fantasztikus helyezése komoly feltöltődést jelentett. Alen jól ismeri a pályát, már többször is versenyzett Mostban, így nem elérhetetlen a dobogós helyezés. Gergő sem volt eddig szerencsés a Cseh pályával, most nagy szüksége lenne egy jó eredményre. A mosti versenypálya a gyorsabbak közül való, hiszen a 4212 méteres aszfaltcsíkon valamivel több, mint másfél perc alatt érnek körbe a versenyzők, így fontos a jó futómű-beállítás megtalálása, és nélkülözhetetlen a motorblokk tökéletes beállítása is, hiszen minden egyes lóerőre szükségük lesz a srácoknak.

 

Szilner János, Kovács Bálint edzője így nyilatkozott a hétvégi versennyel kapcsolatban:

„Blokkcsere történt a motorban, amit eddig sajnos még nem sikerült tesztelni, a mostani verseny célja többek között az is, hogy ezt próbára tegyük és a motort Bálinthoz hangoljuk.

Természetesen szeretnénk, ha Bálint jó eredményt érne el, azonban sokan vannak, akik rendszeresen edzenek Mostban, így ők előnyben vannak, jól ismerik a pályát és a kanyarokat. A kitűzött célunk az, hogy Bálint bekerüljön az első ötbe. A múltkori német bajnokság jó felvezetése volt ennek a versenynek, Bálint nagyon motivált és a 600-as kategóriában is szeretne jó eredményt elérni. Egyébként már szerdán odautazunk, hiszen csütörtökön van egy szabadnap, ahol a versenyzőknek lehetőségük van tesztelni, aznap minden beállítást szeretnénk véglegesíteni, hogy a versenyre teljesen elkészüljön a motor.”

 

Győrfi Alen is bizakodó:

„Nagyon várom a hétvégi versenyt, a mosti pályát kifejezetten szeretem. Az edzéseken az az elsődleges cél, hogy megfelelően beállítsuk a motort. A versenyen, ha dobogóra állhatok, már boldog leszek, de a nem titkolt célom az, hogy első helyezést érjek el. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy ez sikerüljön.”

Csányi Gergő is pozitívan tekint a hétvégére: Ez a kedvenc pályám és nagyon jó lenne itt dobogóra állni! Az előző két évben is volt szerencsém itt versenyezni, sajnos inkább kevesebb sikerrel. 2013 – ban 125 gp – ben mentem, a hatodik helyre kvalifikáltam magam, a második körben szerettem volna egy bolyt előzni, ám ez nem sikerült valami fényesen. Az utolsó helyről visszakapaszkodva a futam végére oda jutottam, ahol kezdtem. Tavaly kategóriát váltottam, 600 – ban próbáltam helytállni, de műszaki problémák merültek fel, nem tudtam igazán jó eredményt elérni. Idén úgy gondolom remek a motorom, és én is jó formában vagyok. A cél az, hogy előrébb kerüljek, vagy átvegyem a vezetést az Imrc – ben! A hazai értékelésben jó lenne tartani a harmadik helyet, vagy feljönni a másodikra.

 

Robert Muresan a Román Bajnokság következő futamán fog rajthoz állni a H-MOTO égisze alatt. Roby eddig vezeti a bajnokságot, szeretné ezt a pozíciót megtartani. A második forduló a Moto Park Romania versenypályán kerül megrendezésre. Roby az első futamon a dobogó legtetejére állhatott és most sem adja alább.„Nagyon várom már a versenyt, az eddigi összesítésben első helyen vagyok és szeretném ezt a pozíciót megőrizni. A Román Bajnokság futamai jó tesztek a későbbi jerezi és magny-cours-i versenyekhez.”

Kis Viktória most más műfajban teszi próbára tudását, a Totalbike szervezésében, július 18-19-én megrendezésre kerülő Le Visonta 24 órás robogó versenyén fog az 50 köbcentis jármű hátán hasítani a brezovai Gokartlandben.

„Izgatottan, és még inkább kíváncsian várom a hétvégi versenyt Brezován. Mióta motorversenyzem mindig is a bakancslistámon volt a hosszú távú versenyzés, de még nem volt szerencsém endurance-on indulni, hát most tessék, kapásból 24 óra. Mondjuk csak félig húzom ki a listáról – igaz, hogy a LeVisonta fantázianevet kapta a rendezvény, robogóverseny gyanánt mégsem egy LeMans. Négy fős kis csapatunk ad hoc jelleggel alakult egy baráti társaságból. Sinkó Fábiánnak és Manzel Daninak nem lesz ismeretlen terep a versenyzés, Bata Gergő pedig motorszaki, és bár az ő asztala az offroad, biztosan hamar felveszi a ritmust. A spontán alakulásból a név is adta magát: “Delírium Racing”, aminek facebook oldalán az egész hétvége alatt folyamatosan frissítve lesznek a történések.„