H-Moto: Győzelem, dobogó és pozitív érzések vasárnap a Hungaroringen

H-Moto_Gyorfi_Alen_Hungaroring_vasarnapA vasárnap még a szombatinál is nagyobb sikereket hozott a négy versenyzővel szereplő H-Moto Team számára az Alpok-Adria Bajnokság, az IMRC Cup és a magyar nyílt gyorsasági-motoros bajnokság hungaroringi fordulója, hiszen Csányi Gergő futamgyőzelemnek, Kovács Bálint pedig egy dobogós helyezésnek örülhetett, és Győrfi Alen és Kis Viktória is pozitívan zárta a hétvégét.

A hétvégén rendezték az Alpok-Adria Bajnokság, az IMRC Cup és a magyar nyílt gyorsasági-motoros bajnokság idei szezonjának hungaroringi állomását, ahol a H-Moto Team négy versenyzővel képviseltette magát, akik kivétel nélkül elégedetten hagyhatták el vasárnap délután a mogyoródi aszfaltcsíkot.

Kis Viktória, a csapat hölgytagja három hónap kihagyás után ülhetett újra versenymotorra, így a Superstock 600-as kategóriában szereplő pilóta számára elsősorban az óra volt a fő ellenfél. A saját maga számára kitűzött célt sikerült elérnie, hiszen javított szombati legjobbján, ráadásul emellett egy 18. hellyel is gazdagabb lett, amely a kategóriájában a 6. pozíciót jelentette számára.

Ugyanebben a mezőnyben indult Győrfi Alen is, aki a bemelegítésen edzéselsőséggel hangolt a futamra. A versenyen is jól szerepelt a 2007-es Európa-bajnok, hiszen a negyedik helyért csatázott, ám számára szerencsétlen időpontban került elő a futam megszakítását jelentő piros zászló, hiszen a végeredményt meghatározó körben még riválisa mögött tartózkodott, így végül ötödik lett az Alpok-Adria értékelésében, vagyis egy helyet így is javított tegnapi eredményéhez képest.

Az ugyancsak a Superstock 600-as kategóriát erősítő Csányi Gergő számára is jobban sikerült a vasárnapi viadal, mint az egy nappal korábbi. Sajnos azonban a 19 éves motoros felzárkózását is félbeszakította a korai leintés, a fiatal tehetség azonban az igazán nagy sikert az IMRC Cup futamán érte el, tegnapi pole pozíciója után ugyanis a versenyen sem talált legyőzőre, így a pilóta futamgyőzelemmel zárhatta a hungaroringi hétvégét.

A H-Moto Team legfiatalabb versenyzője, Kovács Bálint szintén a dobogón ünnepelhetett a nap végén, hiszen a 125 GP mezőnyében kiválóan szereplő, mindössze 12 éves motoros egy remek rajtot és ellenfele hibáját követően harmadikként ért célba az Alpok-Adria Bajnokság értékelésében, az IMRC Cupban pedig még egy pozícióval előrébb, a második helyen végzett.

Kis Viktória

„A mai versenyt összességében pozitívan értékelném. A rajtot jól sikerült elkapni, az első kanyarban, úgy gondolom, egészen jól sikerült helyezkedni. Egész verseny alatt ment a csatázás, az oda-vissza előzgetés. A motort kezdem végre megszokni, lassan tegező viszonyba kerülünk. Sajnos nem tudtunk teljes távot menni, a vége előtt négy körrel piros zászlóval leintették a futamot egy baleset miatt. 18. helyen értem be, kategóriámban 6. lettem. A legnagyobb öröm, hogy a magammal szembeni elvárást sikerült teljesítenem, tudtam javítani az időmön, megfutottam eddigi legjobbamat, 1.58,2-t. Köszönöm a lehetőséget a csapatomnak, a segítséget Nagy Győzőnek, Gaylhoffer Gábornak és Drimba Zolinak; valamint Orosz Csillának a szakértelmet, hogy rengeteget javított a kezemen: pénteken alig tudtam kezelni a kuplungot, vasárnapra viszont majdnem teljesen megszűnt a fájdalom. 3 hónap nem motorozás után boldogan jöttem el a pályáról. Továbbra is folytatom a fizikai edzéseket, és teljes gőzerővel készülünk a következő megmérettetésre.”

Győrfi Alen
„Jól indult a mai nap, hiszen a reggeli warm upot megnyertük, így bizakodva várhattuk a futamot. Tudtam ugyanakkor, hogy bár időben közeledtünk az ellenfelekhez, a győzelem nem feltétlenül lesz elérhető számunkra. A verseny nagy részében a negyedik helyért csatáztam, és sikerült is megelőznöm az ellenfelemet, ám sajnos piros zászlóval idő előtt megállították a futamot, s mivel egy korábbi kör eredményét vették alapul, amikor a riválisom még előttem volt, végül az ötödik helyet sikerült megszereznem az Alpok-Adria értékelésében. Ez mindenképp pozitív az előző versenyhétvégék eredményeihez képest.”

Csányi Gergő
„A mai napon rendezték a második versenyt a Hungaroringen. A rajtot kicsit jobban sikerült elkapnom, mint tegnap, így egész jó helyen fordulhattam a célegyenes végén. Sajnos egy bukás miatt piros zászlóval vetettek véget a futamnak, amikor éppen egy négyes bolyt üldöztem. Ennek ellenére sem vagyok csalódott, mert sikerült életem legjobbját megfutni a pályán egy 1:57.9-es idővel! Ezen felül sikerült megnyernem az IMRC Cup futamát is, amelyen a tegnapi időmérő alapján a pole-ból indulhattam. Remélem, a folytatás is hasonlóan jól vagy még jobban alakul majd! Egyúttal szeretném megköszönni a segítséget H-Moto Team tagjának, Nagy Győzőnek is!”

Szilner János, Kovács Bálint edzője
„Szerencsére ma jól sikerültek a beállítások, a reggeli bemelegítésen leteszteltük őket, és működtek, így nyugodtabban várhattuk a mai versenyt, amelynek Bálint az ötödik helyről vághatott neki. A rajt után volt egy kis csetepaté, majd egy ellenfelével nagyot kellett küzdenie, aki azonban túlerőltette a dolgokat, így a 2-es kanyarban elesett. Utána már kevésbé volt küzdelmes a verseny, amelyet tízkörösre terveztek, ám a kilencedikben egy bukás miatt piros zászlóval félbe kellett szakítani. A versenybírák a végeredménynél a hetedik kör végi sorrendet vették alapul, így Bálint harmadik helyen zárt az Alpok-Adria értékelésében, az IMRC Cupban pedig második lett, de a korábbi leintés nélkül sem lett volna más az eredmény, hiszen előtte és mögötte is messze voltak a többiek. Örülünk a dobogós helyezéseknek, így mindenképp pozitívan zárhatjuk ezt a hétvégét.”

Fotók: Nyolczas Foto