Gyutai Adrián: „Van erő a Hondámban”

Újabb nagy lépést tett az olasz bajnokságra való minél jobb felkészülésre Gyutai Adrián. Az idén az olasz bajnokság National Trophy 600 Supersport kategóriájában induló paksi gyorsasági motoros három napot tesztelt Rijekában, ahol megtett több mint száz kört, és végrehajtott egy sikeres versenyszimulációt. A 24 éves versenyző és új Hondája tehát jól debütált, és a szurkolók a hétvégi Autó, Motor, Tuning Show-n(Hungexpo), a MOL standján találkozhatnak a jövő hétvégén már Misanóban tesztelő Adriánnal és motorjával.

2015-Gyutai Adrián-rijeka-teszt5

Eddigi pályafutása legnehezebb szezonja előtt áll Gyutai Adrián. A 24 éves paksi gyorsasági motoros idén már teljes szezont teljesít az olasz pontvadászat National Trophy 600 kategóriájában, hogy egy lépéssel közelebb kerüljön nagy álmához, a világbajnokságon való induláshoz. Adriánnak persze nem lesz egyszerű dolga, hiszen nemcsak új motorral vág neki az előtte álló feladatoknak, hanem kategóriát váltva, Supersportban áll rajthoz az olasz futamokon, valamint azokon az Alpok-Adria, IMRC és magyar bajnokikon, amelyeken elindul.

A minél jobb felkészülés érdekében a Tomracing Motorsport pilótája az elmúlt hétvégén megkezdte idei tesztprogramját Rijekában, ahol több mint száz kört tett meg három nap alatt, valamint végrehajtott egy tökéletesen sikerült versenyszimulációt – elindult a vasárnap rendezett futamon, és megnyerte azt –, azaz az új Hondájával való megismerkedés igencsak bíztatóra sikeredett.

„Remekül sikerült az idei első teszthétvégénk, nagyon jól éreztem magam. A motorom nagyon tetszik, jól működik és gyors. Van erő a Hondámban. A csapatom keményen dolgozott végig és külön örülök annak, hogy főszerelőmmel, Bájóval és a most hozzánk csatlakozott Bene Péterrel jól megértjük egymást. A három nap alatt több mint száz kört teljesítettem, aminek nagyon örülök. Az első nap még csak a visszarázódásról és a motorral való megismerkedésről szólt, ám szombat és vasárnap már elkezdtünk néhány különböző beállítást próbálgatni. Örülök, hogy sikerült jó köröket mennem, de rengeteget kell még dolgoznunk ahhoz, hogy eredményesen szerepeljünk az olasz bajnokságban. Nagyon várom már a jövő heti hivatalos CIV tesztet, hiszen folytathatjuk a megkezdett munkát, valamint végre megismerhetem a misanói pályát is, ahol majd április végén az első futamot is megrendezik” – fogalmazott Gyutai Adrián.

A paksi motoros ráadásul végre aláírta szerződését a Tomracing Motorsport csapatával, így mostantól tényleg kizárólag a versenyzéssel kell foglalkoznia.

„Nagyon örülünk annak, hogy Adrián nálunk folytatja tovább a karrierjét, amelyben egy igen komoly lépcsőfokhoz érkezünk el közösen. Biztos vagyok abban, hogy az új motorjával az új kategóriában a világ egyik legerősebb bajnokságában is remek eredményekre lesz képes” – jelentette ki Miklósy Tamás, a Tomracing Motorsport csapatfőnöke.

A május 27-e és 29-e közötti misanói teszt előtt azonban a szurkolók találkozhatnak Adriánnal és motorjával, hiszen ott lesznek mindketten a hétvégi Autó, Motor, Tuning Show-n. A Hungexpón rendezendő kiállításon a 24 éves versenyző és Hondája a MOL standján – Hungexpo „A” pavilonjának 68-as standja – lesz megtalálható, közvetlenül a színpad előtt, valamint a tervek szerint részt vesz a Hungaroring Motoros Akadémiájának szabadtéri bemutatóin.