Gyutai Adrián: „Túlszárnyalnám a tavalyi eredményem”

Egy duplafutamos hétvégével folytatódik Mugellóban a 2015-ös olasz bajnokság Gyutai Adrián számára. A 24 éves paksi motoros a világ egyik legerősebb sorozatának National Trophy 600 Supersport kategóriájában újabb pontszerzés reményében gurul a legendás pálya aszfaltcsíkjára. A Tomracing Motorsport versenyzője abban reménykedik, hogy sikerül túlszárnyalnia a tavalyi eredményét – a 10. pozícióból rajtolva a 11. helyen végzett – és sikerül tovább faragnia a hátrányából az elsőkhöz képest.

Eddigi pályafutása legnehezebb szezonját teljesíti Gyutai Adrián, aki idén az olasz bajnokságban, egyedüli magyarként és egyedüli hondásként a National Trophy 600 Supersportban áll rajthoz. A Tomracing Motorsport pilótája ezúttal a legendás Mugellóban teljesít egy duplafutamos hétvégét. A 24 éves paksi motoros az előző vallelungai versenyen már egy másodpercen belülre került a közvetlen élmenőkhöz, és ezúttal olyan pályán kell helyt állnia, ahol tavaly már rajthoz állt, és a tízedik rajtpozícióból indulva végül a 11. helyen intették le. Most mindenképpen az a célja, hogy a 2014-es eredményeit felülmúlja.

 „Nagyon vártam már ezt a hétvégét, hiszen tavaly jól mentem itt Mugellóban. Az idei évben először veszek részt duplafutamos versenyen, így a felkészülésemet is ennek tükrében végeztem. Mindenképpen szeretném megjavítani a tavalyi eredményemet, és egyrészt mindkét futamon a legjobb tízbe bekerülni, másrészt szeretnék még közelebb kerülni az elejéhez a köridőket tekintve. Úgy érzem, a MOL Racing Fuel 102+ versenybenzin ezen a gyors pályán még jobban a segítségemre lehet a minél jobb eredményt elérésében. Az eddigi menetrendünkhöz képest sok a változás, ugyanis ezúttal nem lehetett csütörtökön tesztelni, így a beállításokat a pénteki két szabadedzéseken kell megtalálnunk. Szombaton csak egy időmérő lesz, így ez alatt kell kihoznom a maximumot magamból, hiszen a késő délutáni, illetve a vasárnap délelőtti versenyen is az itt elért rajthelyekről vághatunk neki a versenynek” – jelentette ki Gyutai Adrián.

A Tomracing Motorsport csapatfőnöke szerint versenyzője ezen a hétvégén végre olyan pályán bizonyíthatja a tehetségét, amelyet már ismer, így bízik abban, hogy Adrián mindkét versenyen pontokat szerez majd.

“Tavaly éppen ezen a legendás pályán kezdte meg olaszországi szereplését Adrián, aki akkor remekül helyt állt. Ezzel a duplafutamos hétvégével egy újabb próbatétel következik a számára. A felkészülése jól sikerült, a fizikai állapota tökéletes, és ha fejben végig erős tud maradni, akkor ezen a hétvégén nagyon kellemes meglepetést okozhat mindenkinek. Eddig minden edzésen, futamon előre lépett valamiben, és ez nem lesz másként most sem. Adrián a múltkor megtapasztalhatta, itt semmit nem adnak ingyen, minden centiért szinte háborút kell vívnia a másikkal. Eddig is bizonyított, most sem lesz másként, és tovább menetelünk a céljaink felé” – fogalmazott Miklósy Tamás.