Gyutai Adrián: „Most már én is merek nagyot álmodni”

Orvosa engedélyezte, így ott lesz és indul a hétvégén a Superstock 600-ban a Pannoniaringen a Tomracing Motorsport Team versenyzője

Az idei Alpok-Adria Bajnokság Superstock 600-as kategóriájában remeklő Gyutai Adrián – összetettben a harmadik helyen áll – ezen a hétvégén a magyar bajnoki címért is harcba indul. A Tomracing Motorsport Team 22 éves versenyzője éppen ezért nyeregbe száll a hétvégén a Pannoniaringen, hogy a hazai pontvadászatban minél több pontot szerezzen a két futamon.

A hazai gyorsasági motorversenyzés egyik legnagyobb tehetsége, Gyutai Adrián – aki 2007 után első magyar motorosként, nemzetközi bajnoki címet nyert tavaly az Alpok-Adria 125 GP-ben – idén már egy kategóriával feljebb, a Superstock 600-ban folytatta szereplését az Alpok Adria Sorozatban. A 22 éves paksi motoros – aki a nemzetközi mezőnyben az összetett harmadik helyén várja a folytatást – ezen a hétvégén a magyar bajnoki pontokért száll harcba, ugyanis az orvos motorozásra alkalmasnak találta a Tomracing Motorsport Team élversenyzőjének sérült könyökét.

„Noha a hét elején még kaptam egy injekciót, ám tegnap már semmilyen fájdalmat nem éreztem a könyökömben, és az orvos is engedélyezte számomra az indulást. Így ott leszek a Pannoniaringen, és mindent megteszek a jó szereplés érdekében, ugyanis a szponzoraimnak hála, immár a nemzetközi megmérettetés mellett a magyar bajnokság hátralévő versenyein is elindulhatok. Bízom magamban, a motoromban, a csapatomban, és most már én is merek nagyot álmodni. Hogy ebből valóság lehessen, a mostani hétvégén is minél több pontot kell szereznem” – fogalmazott Gyutai Adrián. A paksi motoros a 2013-as szezonban eddig négy futamon indult a hatból, háromszor állt dobogón – kétszer 2., míg egyszer 3. lett –, és egyszer megnyerte az időmérőt, azaz a pole pozícióból indulhatott.

Versenynaptár

Alpok-Adria Superstock 600-as kategória (10 futam)

Május 3.-5. – Adria Raceway (Olaszország) – 7. hely
Május 24.-26. – Pannoniaring (Dupla verseny) (Magyarország) – 7. hely, 6. hely
Június 14.-16. – Automotodrom Grobnik (Horvátország) – 8. hely
Július 5.-7. – Most (Csehország) – 2. hely
Július 26.-28. – Poznan (Dupla verseny) (Lengyelország) – 5. hely, 4. hely
Augusztus 16.-18. – Automotodrom Grobnik (Dupla verseny) (Horvátország)
Szeptember 07.-08. – Slovakiaring (Szlovákia)

Az összetett pontverseny állása: 1. Daniel Bukowski (lengyel) 116 pont, 2. Chrobák János 104 pont, 3. Gyutai Adrián 80 pont, 4. Kevin Koller (osztrák) 62 pont, 5. Jiri Kleich (cseh) 53 pont, 6. Luca Tommasini (olasz) 52 pont.

 

Gyorsasági Motoros Országos Bajnokság, Superstock 600-as kategória

Április 13-14. – Slovakiaring (Szlovákia) – 2. hely, 2. hely

Május 18-19. – Hungaroring (Magyarország) – 3. hely, kiesett (pole pozíció)

Június 22-23. – Brno (Csehország) – nem indult

Augusztus 3-4. – Pannoniaring (Magyarország)

Szeptember 07.-08. – Slovakiaring (Szlovákia)

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*