Gyutai Adrián: irány a TOP Gear!

2013 legeredményesebb gyorsasági motorversenyzője napi két edzéssel készül az idei szezonra

A tavaly élete eddigi legeredményesebb szezonját záró Gyutai Adrián – első évében azonnal megnyerte a Superstock 600-ban a magyar bajnokságot, második lett az Alpok-Adria és az IMRC nemzetközi sorozatokban, valamint a két pontot érő 14. helyen zárt az Európa-bajnokságon – nem ül a babérjain, hanem keményen készül a 2014-es szezonra. A napi két edzést végző 23 éves paksi versenyzőt hatalmas megtiszteltetés érte: meghívták a TOP Gear magyarországi forgatására, amelyre ezen a héten, a Corvin Plazában kerül sor.

Már javában készül az idei szezon küzdelmeire Gyutai Adrián, aki tavaly eddigi pályafutása legeredményesebb idényét hagyta maga mögött, ráadásul úgy, hogy az év elején a 125 GP-ből fellépett a Superstock 600-as kategóriába. A 23 éves paksi motoros nagy fölénnyel nyerte meg a magyar bajnokságot – valamennyi versenyen dobogóra állt, amit befejezett, míg az utolsó öt futamot egyaránt megnyerte –, míg az Alpok Adria és az IMRC nemzetközi sorozatokban a második helyen végzett. Egyedüli magyarként vehetett részt az október eleji Európa-bajnokságon a spanyolországi Albacete-ben, ahol a két pontot érő 14. pozícióban zárt. Nem véletlen, hogy a remek eredményei ismeretében ő kapta meg a 2013 legeredményesebb gyorsasági motorversenyzője díjat.

Nos, Adrián nem ül a babérjain, és már a 2014-es feladatokra koncentrál. Napi két edzéssel, kőkemény fizikai felkészülésen vesz részt – mindemellett sikeresen letette eddigi főiskolai vizsgáit –, ráadásul a tavaly sokáig sérült karja is rendbe jött a rendszeres kezeléseknek köszönhetően.

„Már javában elkezdtem a felkészülést, december eleje óta folyamatosan edzek. Sokat krosszozom, ami szerintem nagyon fontos azért, hogy ilyenkor is motoron üljek. Ugyanakkor naponta kétszer edzek: egy konditermi tréninget este vagy tíz kilométeres futással vagy 35 kilométeres kerékpározással zárok. A karommal és a vállammal már semmi gond sincs, amit nagyon köszönök a velem foglalkozó orvosoknak, valamint Orosz Csillának, akinek kezelései teljesen rendbe hoztak” – jelentette ki Gyutai Adrián.

A 23 éves paksi versenyző idei feladatairól még nem beszél, csak annyit árul el, lassan a teljes 2014-es szezonja összeáll.

„Nem szeretnék beszélni egyelőre arról, hogy hol, melyik sorozatban indulok jövőre. A menedzserem folyamatosan tárgyal a jövőmmel kapcsolatban, és az már biztos, hogy az eddigi szponzoraim kitartanak mellettem, és újakat is köszönthetünk a támogatóim közé. Ha mindenre pont kerül, természetesen megosztjuk mindenkivel” – tette hozzá 2013 legeredményesebb gyorsasági motorversenyzője.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. egészen biztosan Adrián támogatói között marad, és a cég hisz abban, hogy a paksi motoros még a tavalyi eredményeit is képes lesz felülmúlni.

„A cég fennállásának kezdete óta támogatja a tehetséges sportolókat. Különösen fontosnak tartjuk a paksi tehetségek sorsát. Örömünkre szolgál, hogy támogatásunkkal segíthettük a hazai gyorsasági motorversenyzés egyik legkiemelkedőbb tehetségét, Gyutai Adriánt, aki kiváló teljesítményt nyújtott tavaly is, már az első Superstock 600-as évében bebizonyította, hogy akár nemzetközi mércével mérve is képes kimagasló eredményre: magyar bajnokként, az Alpok Adria és az IMRC sorozatok összetett másodikjaként zárt. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezetése nevében őszinte örömmel gratulálunk a 2013 legeredményesebb magyar motorversenyzője díjhoz. Az eddigi sikeres kapcsolat lehetőségeit megőrizve tovább folytatjuk a jövőben is az együttműködést” – árulta el Kovács Antal, a cég kommunikációs igazgatója, aki hazánk egyetlen olimpiai bajnok dzsúdósa.

Szintén folytatja a közös utat Adriánnal az Ippon Energy, amely nagyon komoly szerepet szán a versenyzőnek a cég marketingjében is.

„Egészen fantasztikus eredményeket ért el Adrián 2013-ban, így egy pillanatig sem volt kétséges, hogy idén mellette maradunk. Bízunk a tehetségében, ő lesz a cég egyik arca is, és hiszünk abban, hogy közösen még ennél is komolyabb eredményeket érhetünk el. Adrián tényleg megmutatta, hogy az Ippon Energy a győztesek itala” – közölte Záhonyi Tamás, az ODFS Holding Ippon ügyvezető igazgatója.

Ám Adrián tavalyi remeklése nemcsak a támogatói elismerését vont maga után, mások figyelmét is felkeltette. Januártól a Top Gear új évaddal jelentkezik Magyarországon, és ennek alkalmából a Corvin Plazában a BBC Knowledge Varázs Garázsába hívták meg egyik szereplőnek a 23 éves paksi motorost.
„Nagy megtiszteltetés ez számomra, hiszen a TOP Gear az egyik kedvenc műsorom. Külön öröm, hogy a Tomracing Motorsport Team másik versenyzőjével, Radák “Radír” Jánossal együtt szerepelhetünk majd. Már nagyon várom a csütörtöki napot, amikor Fluor Tomival és a Népszabadság szakírójával, Boros Jenővel alkotva egy csapatot végezhetjük el a feladatokat” – árulta el Gyutai Adrián, akivel személyesen is találkozhat az, aki elmegy az eseményre csütörtökön a Corvin Plazába délután négyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*