Gyutai Adrián: „Igazi örömmotorozásra készülök”

Máris visszatér a versenypályára a vállműtéten átesett Gyutai Adrián, akinek augusztus elején, több helyen eltört a kulcscsontja, zúzódott a láb-, és kézfeje, három foga letört és alaposan meghúzódott a nyaka. A Superstock 600-as kategóriában versenyző paksi motoros rehabilitációja tökéletesen sikerült, így az Alpok-Adria és az IMRC bajnokság záró fordulójában, a hétvégén a Slovakiaringen rendezendő futamokon már rajthoz áll. A Tomracing Motorsport Team versenyzője minél előbb szeretne ugyanolyan szinten teljesíteni, mint a sérülését megelőzően, ám tisztában van azzal, ehhez még időre lesz szüksége, így ezen a hétvégén nem az eredményesség lesz a legfontosabb.

2014-Gyutai Adrián-Slovakiaring-AA IMRC4

Augusztus elején versenyezhetett utoljára Gyutai Adrián, és a Superstock 600-as kategória egyik legjobbja a hétvégén ismét visszatérhet az Alpok-Adria és az IMRC Bajnokság záró futamaira. A Tomracing Motorsport Team motorosa még Poznanban szenvedett súlyos sérülést – a hatfelé tört kulcscsontját a Sportkórházban megműtötték –, ám a rehabilitációja annyira jól sikerült, hogy öt héttel az operációját követően ismét versenyezhet.

A 23 éves paksi sportoló rehabilitációjában Orosz Csilla gyógytornász és Lénárt Ágota sportpszichológus mellett jelentős részt vállalt a korábbi háromszoros profi kung-fu világbajnok, dr. Robert Lyons és magyarországi cége, a Kaqun Magyarország Kft. Gyutai Adrián maximálisan betartotta a gyógyulását irányító szakemberek utasításait, így nem volt semmi akadálya a visszatérésének. Természetesen a Slovakiaringen nem az eredmény az elsődleges, a Tomracing versenyzője szeretne minél hamarabb visszarázódni a versenyek légkörébe.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ismét versenyezhetek, mert már nagyon hiányzott. Mindent megtettem a lehető leggyorsabb és legteljesebb felépülés érdekében, és nagyon örülök, hogy a reméltnél hamarabb visszatérhetek. Múlt héten mentem negyven kört és egy versenyszimulációt a Hungaroringen, hogy kipróbáljam, vajon bírom-e a terhelést. Nagy örömömre semmi panaszom nem volt, és most meglátjuk, hogy egy teljes versenyhétvége alatt miként viselkedik a kezem és a műtött vállam. Nagyon fontosnak tartom, hogy részt vehetek az év utolsó futamán, hiszen minél hamarabb kell elkezdenem a visszarázódást. Igaz, most nem az eredmény lesz az elsődleges egy darabig, hanem az, hogy újra felérjek arra a szintre, ahol a balesetem előtt voltam. Pontosan tudom, ez egy hosszú folyamat, így türelmesnek kell lennem. Igazi örömmotorozásra készülök, de természetesen figyelek a testi épségemre” – fogalmazott Gyutai Adrián.

A Tomracing Motorsport Team csapatfőnöke nagyon örül versenyzője visszatérésének, ugyanakkor nem győzi hangsúlyozni, a mostani hétvégének – főleg a várható rossz időjárás tükrében – a visszaszokás az elsődleges célja.

“Már nagyon várom, hogy Adrián ismét a pályán legyen, de ezt semmiképp sem akartuk erőltetni és siettetni. A sok speciális terápiának köszönhetően azonban a vártnál sokkal gyorsabb idő alatt épült fel, így nem láttuk akadályát annak, hogy ismét motorozzon. Persze sokkal fontosabb az, hogy minden rendben legyen vele, simán, gond nélkül végigmotorozza a hétvégét, mint az elért eredmény, ezért a mostani versenynek egyáltalán nem a minden áron való győzelem céljával vágunk neki. Hosszú távú terveinkben ez a versenyhétvége úgy is csak apró, igaz, a körülmények miatt rettentően fontos állomása” – jelentette ki Miklósy Tamás.