Gyutai Adrián: „Fantasztikus érzés volt újra dobogón állni”

Fantasztikus teljesítménnyel tért vissza a versenypályára a vállműtéten átesett Gyutai Adrián, akinek augusztus elején, több helyen eltört a kulcscsontja, zúzódott a láb-, és kézfeje, három foga letört és alaposan meghúzódott a nyaka. A Superstock 600-as kategóriában versenyző paksi motoros az elmúlt hétvégén kétszer is dobogóra állhatott az Alpok-Adria Bajnokságot lezáró két viadalon, míg az IMRC sorozatban egy második helyezést követően a második futamot megnyerte. A Tomracing Motorsport Team versenyzője elégedett volt a teljesítményével, de úgy véli, még időre van szüksége arra, hogy utolérje önmagát.

Augusztus 2-a óta először versenyezhetett Gyutai Adrián, ugyanis a Superstock 600-as kategória egyik legjobbja a pole pozícióból indulva az élen haladt, amikor súlyos balesetet szenvedett a poznani futamon. Hatfelé tört el a kulcscsontja, amit több mint kétórás műtéttel hoztak helyre a Sportkórház sebészei. A Tomracing Motorsport Team motorosa mindent megtett a minél gyorsabb felépülése érdekében, és a 23 éves paksi sportoló rehabilitációjában részt vállaló Orosz Csilla gyógytornász, Lénárt Ágota sportpszichológus és a Kaqun Magyarország Kft. szakemberei örömmel fogadták Gyutai Adrián visszatérését a Slovakiaringen rendezett Alpok-Adria és IMRC bajnoki záráson.

Noha az időjárás nem volt túl kegyes a szervezőkhöz és a versenyzőkhöz, Adrián fantasztikus teljesítményt nyújtott öt héttel a műtétjét követően. Az időmérőn az első sorba kvalifikálta magát, majd a szombati versenyen mindkét sorozatban a második helyen végzett – egyelőre négy körig bírta a látványos csatát Chrobák Jánossal –, míg vasárnap vizes aszfalton az Alpok-Adria utolsó versenyén a harmadikként intették le – a nagyon elrontott rajtot követően a 9. pozícióból jött fel a dobogóra –, ugyanakkor az IMRC sorozat záró futamát megnyerte.

„Nagyon jól éreztem magam egész hétvégén, hiszen már több mint egy hónapja nem versenyezhettem. A rehabilitációmat követően most már az a célom, hogy a lehető leggyorsabban visszaérjek arra a szintre, ahol a balesetem előtt voltam. Kiderült, hogy jó úton haladok, de még rengeteget kell dolgoznom. A sérüléseim már szinte teljesen rendbe jöttek, így a rehabilitáció utolsó fázisa mellett már a komolyabb edzéseket is elkezdem. A hétvégén az idei év legnehezebb körülményei fogadtak, de remek munkát végzett a csapatom, és elégedett vagyok az eredménnyel is, fantasztikus érzés volt újra dobogón állni. Nagyon jól éreztem magam, és ezek a helyezések, közte a futamgyőzelem, nagyon kellett nekem. Az idei évben rengeteg jó dolog történt velem, és rossz is, de mindegyikből rengeteget tanultam, és úgy érzem, hogy mindez csak a hasznomra fog válni a jövőben. Szeretném megköszönni az egész csapatnak és a támogatóimnak a bizalmukat és a segítségüket, remélem, ezután is meg tudom hálálni mindezt az eredményeimmel. Szeretnék gratulálni Chrobák Janinak a bajnoki címeihez, nagyon jó munkát végzett idén” – fogalmazott Gyutai Adrián.

A Tomracing Motorsport Team csapatfőnöke nagyon örült versenyzője visszatérésének, és elárulta, csak titkon reménykedett abban, hogy Adrián ilyen sikeres lesz az idei szezonzáró futamokon.

“Csak titkon reménykedtünk a sikeres szereplésben, mert Adrián visszatérésének legfontosabb része nem az eredmény hajszolása, hanem egy biztos, sérülésmentes motorozás volt, hogy kiderüljön mennyire tudott regenerálódni a szervezete. Persze az csak hab a tortán, hogy Adrián futamgyőzelemmel, dobogós helyezésekkel zárta a szezont, mert erre  senki sem számított. Idén, a súlyos balesete és sérülése miatt le kellett mondania a bajnoki címekről, de semmi kétség, hogy bőven lesz még ideje ezt pótolni, hiszen fiatal versenyző, aki előtt még komoly karrier áll” – jelentette ki Miklósy Tamás.