Gyutai Adrián: „Erkölcsi kötelességem, hogy melléjük álljak”

Már a rehabilitációs szakaszban jár a vállműtéten átesett Gyutai Adrián, akinek augusztus elején, több helyen eltört a kulcscsontja, zúzódott a láb-, és kézfeje, három foga letört és alaposan meghúzódott a nyaka. A Superstock 600-as kategóriában versenyző paksi motoros ezt az időszakot használta fel arra, hogy segítsen azokon, akik minden támogatást megérdemelnek. A Tomracing Motorsport Team versenyzője ugyanis lemondott egyik szponzora, a VIP-Phone Hungary Kft. anyagi támogatásának nagy részéről, és a céggel karöltve számítástechnikai eszközökkel járul hozzá az itt élő és tanuló mozgássérült gyermekek életének megkönnyítéséhez.

A 2014-es szezon legbalszerencsésebb hétvégéjét zárta augusztus elején, Poznanban Gyutai Adrián, miután megnyerte mind a szabadedzést, mind pedig az időmérőt, és az első futamon a rajtot követően az első helyen haladt, amikor hatalmasat bukott. Adrián percekig feküdt eszméletlenül az aszfalton, azonnal a helyi kórházba vitték. A 23 éves paksi motorost a Sportkórházban megműtötték, és a beavatkozás alatt egyértelműen kiderült, a többszörösen eltört kulcscsontja csak egy hosszabb rehabilitáció alatt gyógyul meg teljes egészében. Adrián már a rehabilitációját végzi, ám ezekben a nehéz időkben sem feledkezett meg arról, hogy segítsen a rászorultakon.

A Tomracing Motorsport Team versenyzője megállapodott egyik szponzorával, a VIP-Phone Hungary Kft.-vel, hogy a Mozgásjavító Intézet számára lemond a támogatása 80 százalékáról, és ezen összeg fejében a cég számítástechnikai eszközökkel segítse a mozgáskorlátozott és mozgássérült gyermekek iskoláját.Az elhatározást tett követte, és a héten már Adrián és a cég ügyvezetője, Rodriguez Dávid első lépésként át is adták ajándékukat az iskola igazgatójának, Locsmándi Alajosnak.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a VIP-Phone Hungary Kft. támogatottjával, Gyutai Adriánnal át tudtuk adni azokat a számítástechnikai eszközöket a Mozgásjavító Intézetnek, melyről megegyeztünk egymással. Jó érzéssel tölt el minket, hogy egy olyan fiatal tehetséget támogathatunk Adrián személyében, aki nemcsak a versenypályán jár az élen, hanem mások önzetlen megsegítésében is. Tudjuk róla, hogy eddig is több esetben vállalt már hasonló szerepet, és úgy véljük, hogy példaértékű a cselekedete, hiszen az általa magas szinten űzött sportág rengeteg anyagi áldozattal jár. Bízunk benne, hogy az általunk nyújtott segítség megkönnyíti majd a Mozgásjavító Intézet lakóinak életét. Nem titok, már most szóba került, hogy Adriánnal közösen továbbra is támogatjuk az intézményt. Ugyanakkor kívánunk Adriánnak gyors felépülést, és reméljük, mihamarabb motoron láthatjuk őt a mezőny élén száguldani” – fogalmazott a cég ügyvezetője, Rodriguez Dávid.

Az országos beiskolázási körrel rendelkező zuglói Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézmény és Kollégium 110 éve oktat, nevel, fejleszt mozgáskorlátozott gyermekeket és fiatalokat. Az intézmény igazgatója úgy vélte, Adrián mindenképpen példának állítható ebben a túl anyagias világban a fiatalok elé.

„Adrián már nem először segíti intézményünket önállóan vagy éppen a csapatával együtt. Gyermekeink a mai napig nem felejtik el azt a fantasztikus bemutatót, amit tavaly tartottak intézményünk udvarán. Nagyon köszönjük Adriánnak és a VIP-Phone Hungary Kft.-nek a felajánlásukat, és úgy véljük, hogy például a Lenovo laptopot diákjaink nagy örömmel használhatják majd tanulmányaik során, segítheti kapcsolatépítésüket, kommunikációjukat” – közölte Locsmándi Alajos, a Mozgásjavító Intézet igazgatója.

Kollár Katalin kuratóriumi elnök hozzátette, az intézmény dolgozói 20 éve hozták létre a Zsótér Pál Alapítványt, melynek egyik alapvető célja a mozgáskorlátozott gyermekek és fiatalok önálló életvitelre való felkészítésének támogatása. Éppen ezért nagyon köszönik a felajánlását Adriánnak és a cégnek, mert ezzel a mindennapi életben nyújtottak nélkülözhetetlen segítséget.

A Tomracing Motorsport Team motorosa boldogan hagyta el a Mozgásjavító Intézetet, és bízik abban, hogy továbbra is segíteni tudja az itt élő és tanuló gyermekek mindennapjait.

„Örülök, hogy sikerült a VIP-Phone támogatásával segítenünk a Mozgásjavító Intézetnek, amelyhez már régi kapcsolat fűz. Mindig nagyon jó érzés segíteni és örömet szerezni azoknak, akiknek nagyon nagy szüksége van rá, remélem, hogy ha csak egy kicsit is, de sikerül ezeknek a gyerekeknek az életét megkönnyítenünk. Egyszerűen erkölcsi kötelességem, hogy melléjük álljak. Nagyon fontosnak tartom, hogy amikor és amiben csak tudunk, segítsünk az intézményben élő és tanuló gyerekeknek, úgyhogy már most megállapodtunk a szponzorommal abban, hogy még az idén egy jótékony árverést szervezünk a támogatásukkal, és annak teljes bevételét is átutaljuk az iskola életének megkönnyítése céljából. Szeretnék minél több versenyzőtársamat és támogatómat megkérni arra, hogy csatlakozzon az akciónkhoz, és az akció sikerét segítsék különböző felajánlásokkal, amit aztán elárverezhetünk” – jelentette ki a 23 éves paksi motoros, akinek csapata, a Tomracing Motorsport Team azonnal jelezte, versenyzőjük mellé áll ebben a jótékony akcióban is.