Gyutai Adrián: „Egyre jobban összeszokom az új Hondával”

Ezúttal egy újabb, számára ismeretlen pályán, Imolában folytatódik a 2015-ös olasz bajnokság Gyutai Adrián számára. A 24 éves paksi motoros a világ egyik legerősebb sorozatának National Trophy 600 Supersport kategóriájában ezúttal az olasz MIF Factory 2015-ös Hondájával áll rajthoz. A Tomracing Motorsport versenyzője ezúttal részt vehet a csütörtöki teszteken, így van ideje összecsiszolódnia a motorjával, és megismerkedni a pálya vonalvezetésével.

2015-Gyutai Adrián-Imola-előzetes1

Eddigi pályafutása legnehezebb szezonját teljesíti Gyutai Adrián, aki idén az olasz bajnokságban, egyedüli magyarként és egyedüli hondásként a National Trophy 600 Supersportban áll rajthoz.

A Tomracing Motorsport pilótája a Misanóban sikerrel végrehajtott Moto3-as teszt után a hétvégén folytatandó bajnoki futamon ismét megszokott kategóriájában, a National Trophy 600-ban áll rajthoz Imolában. A 24 éves paksi motoros még sosem körözött a legendás aszfaltcsíkon, ám szimulátor segítségével, illetve a csütörtöki teszteken alaposan megismerhette az imolai pálya vonalvezetését. Adrián a mugellói duplafutamos versenyhétvége után ezúttal is az olasz MIF Factory 2015-ös Hondájával indul, és abban bízik, hogy ezúttal a tesztelési lehetőségek miatt akár a legjobb tíz közé is bekerülhet a vasárnapi futamon.

2015-Gyutai Adrián-Imola-előzetes4

„A kifejezetten jól sikerült Moto3-as teszt után ismét a saját kategóriámban versenyezhetek. Ezúttal megint egy olyan pályán kell helyt állnom, ahol korábban még egyetlen métert sem tettem meg. Imola vonalvezetése nagyon tetszik, hiszen a szimulátor segítségével már megismerkedtem vele, ráadásul most csütörtökön is tesztelhetek a verseny helyszínén, így sokkal több időnk lesz megtalálni a motor legideálisabb beállításait. Mugellóban is edzésről edzésre sikerült előrelépnünk, és most már nem is a nulláról kell indulnunk. Kifejezetten élveztem az első köreimet az imolai pályán, ám még rengeteg munka vár még ránk, hogy esélyünk legyen egy szép eredmény elérésére. Remekül érzem magam a MIF Factory munkatársaival, egyre nagyobb az összhang a szerelőkkel, és egyre jobban összeszokom az új Hondámmal” – jelentette ki Gyutai Adrián.

A Tomracing Motorsport csapatfőnöke szerint versenyzőjük már megszokta az olasz bajnokság ritmusát, így akár komoly meglepetést is okozhat ezen a hétvégén.

“Adrián ebben az évben bebizonyította, gyorsan tud alkalmazkodni a változó körülményekhez. Ezúttal is olyan pályán versenyez majd, ahol előtte még nem járt. Azonban ennek ellenére bizakodóak vagyunk, hiszen egyrészt egy szimulátor segítségével, valamint egy teljes napi teszttel volt ideje megismerkednie az aszfaltcsíkkal, másrészt a motorját is ismeri már. Egy biztos, most sem lesz könnyű dolga” – fogalmazott Miklósy Tamás.