Gyurcsány Ferenc- szélproblémák

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Fotó: Dóka Attila

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke
Fotó: Dóka Attila

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke szombaton délután  az ellenzéki pártok kampányzáró rendezvényén, az Experidance Rendezvényházban úgy fogalmazott: jött egy zárt férfiközösség, amelyik úgy gondolja, hogy a törvény felett állva, ha kell, a törvényhozást is privatizálva, a közjót saját gazdagodásának érdekében felhasználva, “velünk szemben” kormányozzák az országot. Azt kell mondani nekik, hogy “figyeljetek már fiúk, (…) országunkat nem adjuk” – jelentette ki, hozzátéve, lehet, hogy csak lépésről lépésre fogják visszafoglalni Magyarországot, de ez meg fog történni, mert nem ismernek erősebb urat a történelemben, mint az emberek szabadságvágya.
Magyarország nem Szicília, nem Nápoly, a magyar választók ha indulhatnak, akkor Nyugatra indulnak, mert Magyarországon évszázadok óta az uralkodó politikai és meteorológiai széljárás is nyugati. A miniszterelnök sem meteorológusnak, sem államférfinak nem jó, “szélproblémái vannak” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.
Kérte, mindenki felejtse el, hogy liberális, jobbközép, demokrata vagy baloldali, mert az önkény és a demokrácia történelmi küzdelmében érdektelen, hogy milyen távolság választja el Bokros Lajostól; a tőle mért legnagyobb távolsága is töredéke ugyanis a közte és Orbán rendszere között mérhetőnek.