Győzött Talma mentoráltja!

Talmácsi Gábornak köszönhetően Bódis Ricskónak lehetősége nyílt a hétvégén egy két napos extra motorozásra az országos bajnokság keretén belül az IMRC 600 kategóriában. A fiatal versenyző meghálálta mentora bizalmát. Minden alkalmat megragadott, hogy fejlődjön és minél több kilométert tegyen meg és gyűjtse a tapasztalatot. Míg szombaton mester és tanítványa együtt tréningezett és versenyzett, addig ma csak Ricskó ült motorra, ugyanis Talmácsi edzőmotorjában tegnap szétment a blokk.

Ricskó nagyon magabiztosan terelte a 600cc-s motort és folyamatosan figyelt mentora tanácsaira. Az edzésen a második legjobb időeredményt érte el, majd a versenyen végül ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A 12 körös futamot 7 kör elteltével piros zászlóval megállították egy bukás miatt és új rajtot rendeltek el. A versenyzők a leintéskor aktuális sorrend alapján álltak fel a rajtrácsra. Ricskó az első helyről várta az 5 körös folytatást. Óriási csata alakult ki az élen és szinte hárman egyszerre haladtak át a célvonalon. A szabályoknak megfelelően a végeredményt a két verseny összesített eredménye alapján hirdették ki, így Bódis Ricskó lett az első, mögötte Chrobák János és Magda Attila végeztek a dobogón.

Bódis Richárd:- Nagyon boldog vagyok és egyben nagyon fáradt is, hisz nem mentem még korábban ennyit 600-as motorral, ami fizikailag is eléggé igénybeveszi az embert. Nagyon hálás vagyok és óriási köszönettel tartozok mentoromnak, Talmácsi Gábornak, hogy lehetővé tette számomra, hogy a hétvégén az ő csapatában vele együtt motorozhassak, és rajthoz állhassak mindkét versenyen. Biztos vagyok benne, hogy a két nap alatt szerzett tapasztalatokat fogom tudni kamatoztatni a jövőben a European Junior Cup versenyein is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*