Győzelemre hangolva utazunk Misanoba

20140519_foMost hétvégén megkezdődik az FIA Kamion Európa-bajnokság, az olaszországi Misanoban rajtolnak el a versenyzők.

Az  OXXO Energy Truck Race Team két pilótája idén is más-más célokkal vág neki a szezonnak. Major Benedek első évében 10. lett az Európa-bajnokságon, öt futamgyőzelmet ért el, ő lett a világ legfiatalabb kamionversenyzője és futamgyőztese. Mindezt felülmúlni nem lesz könnyű számára, hiszen csak egyféleképpen teheti meg, egy sokkal eredményesebb szezonnal.

 Az eredményesség elsősorban a helyezéseket jelentheti, Beni a legjobb ötben szeretne lenni az év zárásakor, és nagy vágya egy elsőfutamos győzelem. Ez rettentő nehéz lesz, hiszen ha sikerül a mezőny első felében autóznia, ott a dobogóért hatalmas harcok folynak, és úgy a fordított rajtnál sem az élről rajtolhat, így fel van adva a lecke a még mindig csak 17 éves pilótának. Beni viszont harcos típus, menni fog előre, és kész újabb meglepetést okozni a mezőnynek.

Kiss Norbi számára még keményebb szezon következik, hiszen ő idén az Európa-bajnoki címért indul. Azt senki nem vonja kétségbe, még a Truck Race mezőnyéből sem, hogy Norbi a legjobb autóversenyző a Kamion Európa-bajnokságon, de ez nem jelenti azt, hogy félreállnak előle. Sőt, az élmezőny kegyetlenül kihasználta az elmúlt két évben azt a tapasztalatot, amit ők a sok-sok év alatt kamionversenyzésből szereztek, ezért fordulhatott elő, hogy sokszor minket büntettek meg, sok csatából mi jöttünk ki rosszul, de ennek most már vége. 2013-ban Norbi megtanult az élmenők között autózni, megismerte mentalitásukat, vezetésüket, hozzáállásukat, így idén úgy veheti fel ellenük a harcot, hogy nem érheti meglepetés. Tavaly megszerezte csapatunk történelmének első elsőfutamos győzelmét, és további hármat érhetett volna el az utolsó két versenyen, ahol három Pole pozíciót szerzett.

 A recept nagyon egyszerű, időmérőn meg kell szerezni a Pole-t, megnyeri az első futamot, majd a másodikon minél több pontot szerezve épségben kell behozni a kamiont, kimaradva a nagy ütközéssel járó csatákból, hiszen ott egy-egy helyezés már csak 1-1 pontot jelent, és a bajnokság nem azon múlik. Persze mindezt véghezvinni már nem olyan egyszerű, hiszen két legnagyobb riválisa, Hahn és Albacete is pontosan tudja, hogyan kell Eb-t nyerni, és mindent meg is fognak tenni annak érdekében. Most viszont, ha végre minden összeáll, más lesz a helyzet, és MI nem adunk kegyelmet, Norbi lesz az élen, és főhet a többiek feje, vajon hogyan lehetne legyőzni ezt a magyar gyereket?

Elmondjuk mi: SEHOGY!

Kis csapatunk történelmének talán legizgalmasabb szezonja következik, két pilótánk számára pedig a legnehezebb, hisz mindketten olyan célokkal vágnak neki az évnek, amit elérni rettentő nehéz lesz, mindent be kell vetni a siker érdekében, és nem csak nekik, de az egész csapatnak 110%-ot kell nyújtania minden versenyen, minden kifutáskor, a versenyhelyszíneken és itthon a bázison is.

Többször bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk keményen dolgozni, pilótáink megmutatták már, hogy mennyire jó versenyzők, támogatóink mellettünk állnak, rajongóinktól rengeteg erőt és biztatást kapunk, így nem lehet más az eredmény, csak a GYŐZELEM!!!!

Mi így vágunk neki az idei szezonnak.

Hajrá OXXO, hajrá Magyarország!