Győrfi Alen: „Szeretnék közelebb kerülni a top10-hez”

Gyorfi_Alen_Portimao_elozetes2

Györfi_Alen_Portimao

Az előttünk álló hétvégén, Portimaóban rendezik a Superbike világbajnokság egyik fő betétsorozataként futó FIM Superstock 1000 Kupa idei negyedik versenyét. A H-Moto Team motorosa, Győrfi Alen a bajnokság legutóbbi, monzai futamán elért pontszerző helyezéséből, valamint a hungaroringi OB-hétvégén aratott győzelmeiből erőt merítve készül az újabb világszintű megmérettetésre.  

A 23 éves kiskunhalasi tehetség számára nehezen indult a 2013-as szezon, hiszen az év első két versenyén, a FIM Superstock 1000 Kupa aragóni és asseni hétvégéjén még csak ismerkedett új versenymotorjával. Monzában viszont csapata és mérnökei segítségével már rátalált egy jó versenybeállításra, aminek köszönhetően nagy csatában végül a 4 bajnoki pontot érő 12. helyen hozta célba a BMW-t. Ezzel feliratkozott a pontszerzők táborába a rendkívül erős és népes nemzetközi mezőnyben, ahol egyedüli magyar indulóként képviseli hazánkat versenyről versenyre.

Ezt követően, a hungaroringi országos bajnoki futamon Alen további értékes versenykilométereket tett meg a BMW-vel, melynek eredményeképpen csapatával még közelebb kerültek az új versenygép kiismeréséhez, és az ideális beállítások megtalálásához. Az már csak hab volt a tortán a korábbi Európa-bajnok számára, hogy mindhárom versenyt megnyerte, amin elindult, és egyetlen hétvége leforgása alatt összesen ötször hívták fel a dobogó legfelső fokára az ünnepélyes eredményhirdetésnél.

Az OB után most viszont újra a világ elitjében kell megpróbálnia helytállni, és méltó módon képviselni a magyar nemzeti színeket. Nem könnyíti meg a helyzetét, hogy eddig mindössze egyszer versenyzett a portimaói ringen, és az sem tegnap volt, de ennek ellenére csapatával együtt minden tőle telhetőt meg fog tenni az újabb pontszerzés érdekében.

Gyorfi_Alen_Portimao_elozetes3Győrfi Alen:- „Utoljára a hungaroringi OB-futamon ültem versenymotoron. Azóta többször is nekiindultunk tesztelni, de az időjárás mindig közbeszólt. Vizes beállításokkal egészen jól állunk már, ezért egy esős tesztnek nem láttuk volna sok értelmét, nekünk most elsősorban a száraz pályás beállításokra kell még koncentrálnunk. Az előző két versenyen egyébként ezen a téren is komoly előrelépéseket tettünk, és lassan kezdjük kiismerni a BMW-t, de úgy érzem, még mindig szükségem van 1-2 versenyre, illetve tesztre, hogy abszolút teljes legyen az összhang köztem és a motor között. A legutóbbi vb-futamon, Monzában már sikerült pontokat szereznem, ezért a most hétvégi, portugál versenyen is a pontszerzés lesz a célom, illetve szeretnék közelebb kerülni a top10-hez. Portimaóban eddig csak egy versenyen indultam, két éve a Superstock vb-n. Tavaly ezt a futamot kihagytuk, úgyhogy nehéz lesz megtalálni az ideális beállításokat a pályán, és különös jelentőséggel bírnak majd számunkra a pénteki és a szombati edzések. Természetesen most is igyekezni fogunk a maximumot kihozni a lehetőségeinkből.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*